Mekke'nin Fethinin 1383. Yıl Dönümü

BİLECİK (AA) - Bozüyük Sivrihisarlılar Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Tanıtım Derneği tarafından Mekke'nin fethinin 1383'üncü yıl dönümü nedeniyle program düzenlendi.

BİLECİK - Bozüyük Sivrihisarlılar Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Tanıtım Derneği tarafından Mekke'nin fethinin 1383'üncü yıl dönümü nedeniyle program düzenlendi. Dernek Başkanı Taner Gürkök, dernekte düzenlenen programda, İslamiyet'in merkezi olan Mekke'nin, fetih ile birlikte gerçek hüviyetine, sirkten ve putperestlikten arınarak manevi bir şehir olma özelliğine kavuştuğunu belirterek, "Mekke fethi, dinlerini sadece Allah'a adayan ve Allah'a iman ve ibadet ettikleri için, yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılan Hz. Muhammed'in ve ashabına Allah'ın en büyük hediyesi ve lütfu olmakla birlikte, o güzel peygamberin ve ashabının gönülleri de beraberinde fethettiği güzel bir olaydır" dedi. Mekke'nin fethinin anlatıldığı program, Sivrihisar'ın geleneksel yemeği olan arabaşı ikramıyla sona erdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz