MEKSA, TTK'nın işlerine talip

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun ihaleye çıkartıp dışarıdan gelen firmaların yaptığı işleri Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme Vakfı'nda (MEKSA) kendilerinin de yapabileceğini söyledi.

MEKSA, kısıtlı imkanlarla kurulmasının ardından Avrupa Birliği hibeleriyle büyüyerek bünyesinde bulunan 33 personelle Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) Merkez Atölyesi'nde yaptıramadığı makineleri yapıyor.

Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı ve MEKSA Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun, "TTK'nın dışarı yaptırdığı işlerin yüzde 50'si bize gelse 750-1000 kişilik istihdam oluşturmaya hazırız. Sadece biz alalım demiyoruz yanlış anlaşılmasın. Ama Zonguldak'taki firmalarda kalsın. Ama ihale kanunundaki şartnameler gereği bizim ve bizim gibi başka firmalar yüksek rakamlı ihalelere giremiyor ve TTK makinelerini Samsun'dan, Düzce'den Ankara'dan gelen firmalara yaptırıyor. Bizlerin bu makineleri yapma imkanlarına sahip diğer firmaların ihalelere girebilmelerinin önü açılmalı" dedi.

Reklam
Reklam

Özellikle mesleki eğitim anlamında adını duyuran ve cazibe merkezi haline gelen MEKSA, TTK Çaydamar İşletmesi'nin terk edilen bir binasında 2 bin yılından beri hizmet veriyor. TTK Merkez Lavuarı'nın sökülmeye başlanmasıyla birlikte Çaydamar'daki iki komşu bina da TTK tarafından MEKSA Vakfına kiralandı. Bu konuda TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen'e teşekkür eden Coşkun, "Bu binalardan birinin bize teslimi yapıldı. Diğerinin de bizim tarafımızdan kullanılabilmesi için çalışmalar devam ediyor. TTK Genel Müdürü Sayın Rıfat Dağdelen'e gösterdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Teslim aldığımız binalardan birinde mimariye hiç dokunmadan ofisler ve teknoloji eğitim alanları oluşturacağız. Ayrıca Avrupa Birliği fonlarının kullanımı konusunda fonlardan yararlanmak isteyenleri bilgilendirmek için ayrı bir ofis kuracağız. Teknoloji eğitim merkezimizde daha fazla kursiyer ve kalifiyeli eleman yetiştireceğiz" diye konuştu.