Meksika'da otobüs kazası: 63 ölü

PUEBLA (İHA) - Meksika'da meydana gelen otobüs kazasında hayatını kaybedenlerin sayısı en az 63'e ulaştı. Meksika'da dağ yolundan şehir merkezine doğru yol alan otobüs uçuruma yuvarlanmıştı.

Meksika'da meydana gelen otobüs kazasında ölenlerin sayısının en az 63 olduğu açıklandı.

Meksika'nın başkenti ile Meksika Körfezi yakınlarında bulunan liman şehri Vercruz arasında sefer yapan otobüsün uçuruma yuvarlanması sonucu ilk belirlemelere göre 43 kişi hayatını kaybetmişti. Kurtarma ekipleri, bölgede arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini bildirirken, ölenlerin sayısının en az 63'e yükseldiğini, kazadan kurtulan 3 kişinin ise ciddi şekilde yaralandığını ifade etti. Kurtarma ekibinin lideri Ranulfo Marquez, "Kaza sonucu 63 kişinin öldüğünü doğrulayabiliriz. Hayatta kalan 3 kişi ise oldukça ciddi yara almış durumdalar" ifadesini kullandı. Öte yandan, otobüsün 200 metrelik uçuruma yuvarlandığı ve ekiplerin cesetlere ulaşmak için yoğun çaba sarf ettikleri kaydedilirken, kazanın Meksika'nın en tehlikeli bölgesi olarak tabir edilen "kara bölge"de meydana geldiği açıklandı. Polis, otobüs şoförünün aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybettiği üzerinde duruyor.

Reklam
Reklam

Bu arada, özellikle kazanın yaşandığı bölgede ve ülke genelinde her yıl Nisan ayındaki tatil döneminde onlarca kişi hayatını kaybediyor.