Mekteplioğlu: İktidarımız Döneminde Eğitime Ayrılan Pay 39 Milyara Yükseldi

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, Cumhuriyet tarihinde eğitime ülke bütçesinden en fazla payın...

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, Cumhuriyet tarihinde eğitime ülke bütçesinden en fazla payın iktidarları döneminde ayrıldığını söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı Mekteplioğlu ve İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Manavgat Koleji'ni ziyaret etti. Mekteplioğlu ve partililer, okulda verilen eğitimle ilgili Manavgat Koleji Anadolu Lisesi Müdürü Ferda Karaağaç ve Ortaokul Müdürü Hüsamettin Önder'den bilgi aldı.

Mektepliooğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, Manavgat Koleji'nin ilçede eğitim ve öğretim çıtasının yükselmesine yönelik yaptığı çalışmalar için teşekkür etti. 3 Kasım 2002 yılında iktidara geldiklerinde ülke bütçesinden Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılan bütçenin 7.5 milyar lira olduğunu belirten Mekteplioğlu, 2009 yılında bu rakamı yüzde 267 artışla yüzde 27,5'e çıkardıklarını kaydetti. Mekteplioğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizde eğitime büyük önem veriliyor. Okullaşma oranının yüzde 100'e çıkarılması, öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması gibi amaçlarla eğitime ayrılan bütçe miktarı her geçen dönem artırılıyor. Bu çerçevede eğitime 10 yıl önce 7.5 milyar lira bütçe ayrılırken, bu miktar 2012'de 39 milyar liraya çıkarıldı. Bu tarihi bir başarı. Bunların yanında 3,5 milyon üniversite öğrencisinin harçları kaldırıldı. Böylelikle hem öğrenciler hem aileleri büyük bir yükten kurtuldu. Öğrencilere sunulan krediler de 45 liradan 260 liraya yükseltildi."

Reklam
Reklam

Manavgat Koleji Müdürü Ferda Karaağaç da yaptığı açıklamada, okullarının YGS'de başarısının yüzde 100, LYS yerleştirme oranın ise yüzde 76 olduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: