Mekteplioğlu:Türkiye'nin Dik Duruşu İsrail'i Dize Getirdi

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, İsrail'in uluslararası sularda Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara...

AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Ercan Mekteplioğlu, İsrail'in uluslararası sularda Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine yaptığı baskına özür dilemesinin Türk diplomaması adına tarihi bir başarı olduğunu bildirdi. Başkan Mekteplioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik dik duruşunun başarı ile sonuçlandığını belirtti.
Mekteplioğlu, İsrail'in Türkiye'ye Mavi Marmara baskını olayı ile ilgili özür dilemesinin Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Ahmet Davutoğlu'nun başarısı olduğunu kaydetti. Mekteplioğlu, "Sayın Başbakanımızın İsrail devletinden istediği özür, tazminat ve Gazze’ye ablukanın kaldırılması isteğinin kabul edilmesi Türkiye açısından büyük bir dış politika başarısıdır.
Bu özür dileme olayı İsrail açısından bir diz çökmedir, çaresizliktir. Bizim açımızdan da AK Parti iktidarımız ve Sayın Başbakanımız açısından geçmişte yapılan seviyesiz eleştirilere karşı verilen en güzel cevaptır. 'One minute 'diyerek Türk dış politikasında çığır açan Başbakanımız'a izlediği onurlu dış politika için bir kez daha teşekkürlerimizi sunar, Dışişleri Bakanımız Sayın Davutoğlu’nun da kararlı duruşundan dolayı tebrik ederiz." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz