Mektup Arkadaşlığından Gelen Yardım

Siirt Halide Kutlualp Orta Okulu Türkçe öğretmeni Meryem Olkun Barlak, İstanbul Beylikdüzü Uğur Koleji'nde daha...

Siirt Halide Kutlualp Orta Okulu Türkçe öğretmeni Meryem Olkun Barlak, İstanbul Beylikdüzü Uğur Koleji'nde daha önce tanıştığı Türkçe öğretmeni Elif Camili arasında başlayan mektup arkadaşlığı yardımlaşmaya vesile oldu.

Maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin durumunu öğrenen İstanbul Beylikdüzü Uğur Koleji öğretmen ve öğrencileri kendi aralarında kermes düzenleyerek topladıklarını tablet ve ev eşyalarını Siirt’teki yoksul öğrencilerin ailelerine dağıtılmak üzere gönderdi. Siirt Halide Kutlualp Orta Okulu'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Türkçe öğretmeni Meryem Olkun Barlak, "İsmail Fakirullah Hazretlerinin 'Anlarsa uzağım yakınımdır, anlamazsa yakınım uzağımdır' diyerek insanlar arasında hiçbir mesafenin olmadığını söylemiştir. Bu felsefeden yola çıkarak Uğur kolejinin öğretmen ve velileriyle bir yıla yakındır dostluk ve kardeşlik köprüsü kurduk. Uzaktaki yakınlarımız okulumuzdaki kardeşlerimizin hayallerini gerçekleştirmek için kendilerinden büyük bir iş yaparak dilek ağacı projesiyle 30 öğrencilerimize tablet bilgisayar, küçük ev eşyası yardımında bulundu. Bu davranış bize kardeşliğin ve sevginin paylaşma kültürünü gösterdi. Kardeş Okulumuza sonsuz teşekkür ediyoruz" diye ifade etti.

Reklam
Reklam

Yapılan yardımdan ötürü İstanbul’daki okul öğretmen ve öğrencilere teşekkür eden Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, bu kardeşlik köprüsünün illerde de devam etmesi temennisinde bulunarak, karşılıklı ziyaretlerin yapılacağını da sözlerine ekledi.

Tören, gelen yardımların okul öğrencilere dağıtımıyla sona erdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: