Mektup zarfı nasıl yazılır? Mektup zarfının üzerine ne yazılır?

Mektup, köklü bir tarihi geçmişe sahip olan ve günümüzde önemini yitiren haberleşme araçlarından biridir. Hayatımıza teknoloji girmeden önce gerek arkadaşlarımızla gerekse sevdiklerimizde iletişim kurmak için mektup yazardık. Günümüzde ise mektubun yerini dijital iletişim araçları almış olsa yine de kullanımı halen devam etmektedir. Mektup ve benzeri gönderiler için kullanılan ve kâğıttan oluşan keseler, mektup zarfı olarak tabir edilir. Peki, mektup zarfı nasıl yazılır?

Mektup, günümüzde çok fazla kullanılmayan bir iletişim yöntemi olarak karşımıza çıkar. Ancak iş hayatında resmi yazışmalar için mektup kullanımı hala yaygındır. Teknoloji ile birlikte değerini kaybeden mektupların yazım şekli kadar zarfları da büyük bir öneme sahiptir. Yazılan mektuba göre zarfların seçilmesi en önemli kriterlerden biridir. Ayrıca mektup zarfının da doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.

Mektup zarfı nasıl yazılır?

Mektup, eski zamanlardan günümüze kadar gelen en önemli iletişim araçlarından biridir. Teknolojik haberleşme araçları ortaya çıkmadan önce iletişim için her zaman mektup kullanılmıştır. Bugün ise daha çok iş yaşamında mektuplara yer verilmektedir. Mektup yazımında dikkat edilmesi gereken birçok önemli nokta olduğu gibi mektup zarfını yazarken de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Bu bağlamda mektup zarfına nasıl yazılır konusu gündeme gelir.

Reklam
Reklam

Mektup zarflarının ön bölümlerinde boş bırakılan bazı alanlar bulunur. Bu alanların doğru bir şekilde doldurulması son derece önemlidir. Tamda bu noktada mektup zarf örneği gibi bilgiler ön plana çıkar. Zarf örneklerinden yola çıkarak mektup zarfının kurallara uygun bir biçimde yazılması mümkündür.

Mektup zarfının üzerine ne yazılır?

Mektup zarflarında göndericilerin doldurması için boş bırakılan bazı önemli detaylar yer alır. Bu detayların doğru ve kurallara uygun bir şekilde doldurulması büyük önem arz eder. Zarf gönderen alıcı gibi bilgilerin eksiksiz bir şekilde yazılması, mektubun doğru yere gitmesinde büyük bir etkendir. Bazı zarfların üzerinde bilgilerin yazılması için boş olarak bırakılan kısımlar olmayabilir. Böyle bir durumda "Zarf gönderici alıcı nereye yazılır?" sorusu akıllara gelebilir. Mektup zarflarını doldururken değişmeyen altın kurallardan biri zarfın sol bölümüne gönderici bilgilerinin sağ alt bölüme ise alıcı bilgilerinin yazılmasıdır.

Reklam
Reklam

Mektup zarfı nasıl doldurulur?

Mektup zarfının ön kısmının muhakkak doldurulması gerekir. Özellikle gönderen kişinin bilgilerinin eksiksiz bir şekilde olması büyük önem arz eder. Şayet gönderilen mektup alıcıya ulaşmazsa gönderen kişiye geri gelebilir. Bu yüzden gönderen şahsın tüm bilgilerinin zarfın üzerinde doğru bir şekilde yazılmış olması önemlidir. Mektup yazımında gösterilen itinanın zarfta da gösterilmesi gerekmektedir. Mektup zarfı doldurma da dikkat edilmesi gereken belli başlı önemi noktalar şu şekildedir:

  • Mektup zarfının sol üst kısmına gönderen şahsın ismi, soy ismi ve adres bilgilerinin yazılması gerekir.
  • Zarfın sağ alt kısmına mektubun gönderildiği kişinin yani alıcının ismi, soy ismi ve adres bilgileri eksiksiz bir şekilde yazılmalıdır.
  • Son olarak da pulun sağ üst kısma gelecek şekilde yapıştırılması gerekir.
Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: