Mektupla birlikte Türk bayrağı

ANKARA (İHA) - Ankara'da görev yapan postacılar, Mersin'de Türk Bayrağı'na yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla bugün mektupla birlikte bayrak da dağıtacak.

Türk Haber-Sen tarafından başlatılan "Bayrağa Saygı" kampanyası kapsamında, Ankara Posta İşletme Merkezi'nde çalışan postacılar, mektup ve evrak dağıttıkları çantalarını Türk Bayrakları'yla süsledi. Bin 500 kişinin çalıştığı merkez önünde toplanan postacılar, "Barağa uzanan eller kırılsın", ve "Apo'nun p.çleri yıldıramaz bizleri" sloganları attı.

Reklam
Reklam

Türk Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Karadavut, İHA'ya yaptığı açıklamada, Türklerin 5 bin yıldır kutladığı Nevruz Bayramı'nı bahane eden bölücülerin milletin egemenliğini temsil eden Türk bayrağına yaptığı hain saldırıyı kınadıklarını söyledi.

Ankara Posta İşletme Merkezi'nde görev yapan bin 500 postacıya ay-yıldızlı bayrak dağıttıklarını belirten Karadavut, "Arkadaşlarımız Ankara'nın dört bir tarafını Türk Bayrağı'yla süslenen çantalarıyla gidecek ve mektupları dağıtırken vatandaşlara bayrak da dağıtacak" diye konuştu.

Haber-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Muhammet Sıddık Özkılıç ise Türkiye'nin ve Türk Bayrağı'nın sahipsiz olmadığını ifade ederek, "Bu kampanyamızla Türk postacısı hainlere haykırışını Osmanlı tokadı gibi iletmiş oldu. Mersin'de yapılan hain saldırıya ilk tepkinin Erzurum'dan gösterilmesi hepimizi gururlandırdı. Dadaşlar Kuva-i Milliye ateşini yaktı, inşallah o ateş Türkiye'nin her yerine yayılacak" açıklamasında bulundu.