Melen soyadı 20 yıl sonra yeniden mecliste

ANKARA (İHA) - TBMM'ye gelerek kaydını yaptıran eski başbakanlardan Ferit Melen'in oğlu Mithat Melen, "20 yıl sonra Melen isminin TBMM'den olmasından mutluyum" dedi.

22 Temmuz seçimlerinin ardından kesin sonuçlar açıklanmamasına rağmen milletvekili olduğu kesinleşen isimler TBMM'ye gelerek kaydını yaptırıyor. Milletvekili kayıtları bu hafta başından itibaren olduğu gibi bugün de saat 09.30'dan itibaren başladı. İlk gelenler arasında MHP"den tekrar milletvekili seçilen Gürcan Dağdaş, CHP'li Tacidar Seyan, MHP'li Oktay Vural, CHP'li Aşkın Aşan oldu. Eski başbakanlardan Ferit Melen'in oğlu MHP İstanbul Milletvekili Mithat Melen de TBMM'ye gelerek kaydını yaptırdı.

Reklam
Reklam

Burada gazeteciler açıklama yapan Mithat Melen, 20 yıl sonra Melen isminin TBMM'de olmasından mutluluk duyduğunu ifade ederek, "1988'de Melen soyadı Meclis'teydi. Aynı soyadın 20 yıl yeniden Meclis'te olmasından mutluyum" ifadelerini kullandı. Daha sonra kaydını yaptırmak üzere AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek ve CHP Milletvekili Faruk Öztrak da mazbatalarıyla birlikte gelerek Milletvekili kaydını yaptırdılar. Bayındırlık ve İskan eski Bakanı ve AK Parti Milletvekili Zeki Ergezen de Meclis'e gelip kaydını yaptıran milletvekilleri arasında yer aldı. Vekiller Meclis'e gelmeye devam ediyor.