Melih Gökçek, 28 Şubat’ı Gözyaşları Ile Anlattı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 28 Şubat 1997’de 'sivil darbe' olarak nitelendirilen süreçte kendisine...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 28 Şubat 1997’de 'sivil darbe' olarak nitelendirilen süreçte kendisine yapılan baskıları anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

TGRT Haber’deki 'Ankara’nın Gündemi' adlı programın canlı yayın konuğu olan Başkan Gökçek, 28 Şubat’ta yaşadıklarının sorulması üzerine, o dönemi, yaşadıklarını ve kendisine yapılan baskıları anlattı.

O dönemde yaşadığı baskıları ve anılarını aktarırken, gözleri dolduğu gözlenen Başkan Melih Gökçek, sesi titreyerek, “Ama lafımı esirgemedim. Esirgemezdim de zaten. Öyle biri olsaydım, Allah o makam ve mevkilerde bizi bırakmazdı. Allah’tan başka, başka birinden veya yerden korkarsam, onlardan medet beklersem, cenabı Allah şunu sorar bana; ‘Benden korkmuyorsun, onlardan korkuyorsun’ diye. Biz Allahtan başka kimseden korkmayız” sözlerini sarf etti.

Reklam
Reklam

Başkan Gökçek, konuşmasını, “Rabbime karşı olan sevgimden dolayı her şey tın geldi tırıs geçti. Eğer korkulacaksa Allah’tan korkulur. Hesaptan korkulur, öbür taraftan korkulur. Bu dünya nedir? En fazla benim canımı alır. O zaman da Allah’a giderim. Biz Müslümanlar hiçbir şeyden korkmadık, korkmayız da. Bunu herkes böyle bilmeli. Geçmişimiz bunu ispat etti elhamdülillah. Şimdi de aynı.” şeklinde sürdürdü.

“İBADET ETMEK BİLE NEREDEYSE SUÇTU”

28 Şubat sürecinin en sıkı yaşandığı dönemde, ibadet etmenin bile neredeyse suç olduğunu ancak kendisinin metro istasyonunda Şeyh Şamil Camii’ni hizmete açtığını kaydeden Gökçek, “Orada biliyorsunuz halen cuma günleri bütün koridorlar taşar. Hatta gazetelere düştük. Ne oldu? Hiçbir şey. Ama bizimki Allah korkusuyla yapılan bir şey.” dedi.

ERBAKAN VE ERDOĞAN’A YAPILAN ZULMÜ ANLATTI

Başkan Gökçek, 28 Şubat sürecinde Necmettin Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan’a yapılan zulümleri de şöyle dile getirdi:
“Erbakan hocama yapılanları düşünüyorum da o kibar insana ne zulümler ne hakaretler ettiler. Bunun yüzde birini, milyonda birini bir başkasına yapmıyoruz ki. Elimizde imkân olduğu halde. Doğruda değil zaten. Bir merhamet bambaşka, adalet bambaşka bir şey. Benimle taban tabana zıt fikirli bir insan ol. Benim elime düş. Ben sana adalet dağıtacak mevki ve makamda olayım. Ben sana adaletsizlik yapacak olursam, Allah öbür tarafta bana bunun hesabını sorar. Başbakanımız o kadar merhametli bir insan ki. Başbakan ne yaptı da aldılar içeri attılar. Bir şiir okudu diye. Bugün açın twitter'i, girin internete bakın, Başbakana, bana, Cumhurbaşkanı'na demediklerini bırakmıyorlar. Sövmeler, hakaretlerin bini bin para. Ondan sonra da ‘demokrasi yok’ diyorlar. Daha ne olacak.
Ben hayatım boyunca şunu prensip edindim. Bana sataşmayana hiçbir zaman bir laf söylemedim. Benimle uğraşmayanla hiçbir zaman uğraşmadım. Bana bir mi yapıyor, bana Allah da akıl vermiş ben de müsaade ettiği kadar on katını yapıyorum. Gücümüzün yettiği kadar. Bana ondan düşmanlar…Rabbim yardım etti ondan. Allah’a inandıktan sonra, adaleti Allah’ın adaleti olarak kabul ettikten sonra kimsenin sırtı yere gelmez.”

Reklam
Reklam

Başkan Melih Gökçek, hayatını kaybeden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören’i de anarak “Enver Ağabey” diye hitap ettiği Ören ile ilgili anılarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz