Melih Gökçek'in gazetesi çıkıyor

ANKARA (İHA) - Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye'nin tanıtımını daha iyi yapmak amacıyla uzun süre ara verilen gazete, çarşamba günü Ankaralılarla buluşuyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ekonomik kriz nedeniyle kapattığı belediye gazetesi çarşamba günü Ankara'da yerini alacak. 4 yıl önce 'Gazete Ankara' adıyla yayına başlayan gazete artık 'Bülten' adı altında Ankaralı okuyucularıyla buluşacak. Gazete'nin 1. sayfasında 'Ankara Bir Başka Güzel Şimdi' yazısı yer alacak. Ankara Belediyesi'ne bağlı metropol ilçeler ve beldeler dahil olmak üzere 37 ilçenin haberleri bu gazetede yer alacak. Gazetenin dağıtımı Belya Müdürlüğü tarafından yapılacak. Geçtiğimiz günlerde Başkan Gökçek çıkacak gazete için her ilçe için ayrı baskı kurulmasını istedi. Belya Genel Müdürü Avni Kavlak ise ilçe ve beldelerden ciddi haberler gelmediği için Başkan Gökçek'e şimdilik mümkün olmayacağını söylemesi üzerine, gazete şimdilik tek baskı olarak çıkacak. Gazete Ankara için EGO otobüsleri ve metrolar için sepet yapıldı. İlk etapta 100 bin basılacak gazete Gökçek'in talimatı ile haftada 200 bin adete çıktı. Her çarşamba günleri Ankaralılar'ın karşısına çıkacak gazete ücretsiz dağıtılacak.

Reklam
Reklam

Gökçek'in 2000 yılında özellikle Hürriyet Gazetesi yazarı Emin Çölaşan'ın iddialarına cevap vermek üzere kurduğu Gazete Ankara, ekonomik krizin aşılmasının ardından çarşamba günü yayın hayatına başlayacak. Bülten adıyla yayına devam edecek olan gazete haftalık çıkacak. 32 sayfadan oluşacak gazete başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere belediyenin tüm birimlerine ücretsiz dağıtılacak. Dağıtımı BELYA tarafından üstlenilecek olan gazetenin tirajının 200 bin civarında olması hedefleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, çıkarılacak gazete ile belediye icraatlarının halka doğrudan anlatmayı ve kamuoyunun nabzını tutmayı planlıyor.