Melikgazi Belediyesi 165 milyon liralık yatırım yaptı

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi, 2011 yılı için ek bütçe ile birlikte 165 milyon liralık yatırım yaptı....

Kayseri'nin Melikgazi Belediyesi, 2011 yılı için ek bütçe ile birlikte 165 milyon liralık yatırım yaptı. Belediye, yatırımlarda şehir merkezinin yanı sıra ilçenin kenar semtlerine de büyük pay ayırdı. Belediye, şehir merkezindeki hizmetin benzerini bütün semtlere yapmaya çalıştı.
Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2011 yılı bütçesinin 150 milyon lira olarak hesaplandığını, ancak sosyal konutlar, yeni açılan yollar, asfaltlama gibi büyük ölçekli yatırımlar sonucu 15 milyonluk ek bütçe yapıldığını ve yatırımların gerçekleştirildiğini açıkladı. Büyükkılıç, geçen yıl içerisinde gerçekleştirilen yatırımlar ile 2010 yılından devam eden yatırım ve hizmetlerin ödemeleri için 150 milyon TL’lik bütçe yaptıklarını, ancak kentsel dönüşüm projesi kapsamındaki çalışmalar neticesinde bütçenin yetersiz kaldığını belirtti.
Başkan Büyükkılıç, yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi: “Melikgazi ilçemiz her geçen gün planlı ve modern şehircilik ilkeleri içerisinde büyümektedir. Bu büyümeye paralel olarak yapılan, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 12 bloktan oluşan toplam 298 daire, Gesi viyadüğü ve yolu, 12 ayrı park ve yeşil alan, 22 pazar yeri, 2 sosyal ve spor tesisi, 2009 yılında ilçemize katılan yerleşim bölgelerinde yol, kaldırım ve meydan düzenlemeleri ile hizmetleri sayesinde 2011 bütçemiz yeterli gelmemiştir. Bu neden ile 15 milyon ek bütçe yapılmıştır. Yani yatırım ve hizmetlere bütçemiz yetişmemiştir. 2010 yılı 125 milyon TL idi, 2012 yılı ise 172 milyon TL’dir. Bu karşılaştırma ile yatırım ve hizmetlerin devamlı ve gerekli olduğu görülmektedir.”
Başkan Büyükkılıç, 2011 yılı bütçesinin toplamda 165 milyon TL olduğunu ve bunun 23 milyon TL'sinin personel, sağlık, sosyal güvenlik pirimi olduğunu ifade etti. 165 milyon TL'lik bütçenin 23 milyonunu personele ayrılınca 142 milyon TL'nin tamamen yatırım ve hizmete dönüştürüldüğünü kaydetti. Bu verilere göre 2011 yılı bütçesinin yüzde 14’ünün personel, yüzde 86’sının yatırım, hizmet ve kamulaştırmaya pay edildiğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz