Melikgazi Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi Hızla Devam Ediyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak gecekonduların ıslahı amacı ile başlatılan kentsel dönüşüm...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi belediyesi olarak gecekonduların ıslahı amacı ile başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında Osmanlı Mahallesi, Battalgazi Bulvarı üzerine 3 blok halinde 100 dairelik sosyal konut inşa edileceğini söyledi.

Yol, park, sosyal tesis yapımı için kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanları mağdur etmemek için Melikgazi Belediyesince sosyal konutlar inşa edildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi olarak kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanları hiçbir zaman mağdur etmedik. Özellikle kamulaştırılan alanlarda evi olanları evsiz bırakmadık. Belediye olarak 1999 yılından itibaren 60 ile 140 m2 arasında değişen ve şehrin her noktasında olmak üzere 2224 daire inşa ederek kamulaştırılan alanlarda mülkü bulunanlara takas yolu ile teslim ettik. Melikgazi Belediyesince hiç kimsenin başına evini yıkmadığımız gibi kimseyi de evsiz bırakmadık. En son Sivas Caddesi Kümbet evlerde 200 hemşerimiz evlerini kendileri yıkmıştı biz de onları sağlıklı ve her türlü donanımlı evlerine taşınmasına yardımcı olmuştuk.” dedi.

Reklam
Reklam

100 dairenin 3 blok üzerinden 8 er katlı asansörlü bina olarak inşa edileceğini ve her dairenin 100 m2 alanlı ve kombili olacağını ifade eden Büyükkılıç, Osmanlı mahallesine yaptırılacak olan sosyal konutların bu yıl inşaatına başlanılacağını ve 2013 yılının sonbaharın da hak sahiplerine anahtarlarının teslim edileceğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: