Melikgazi Belediyesi Taşkın Koruma Kanalı İnşa Ediyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erenköy Mahallesinde yer alan ve Kıranardı ile Hisarcık bölgelerinden eriyen...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Erenköy Mahallesinde yer alan ve Kıranardı ile Hisarcık bölgelerinden eriyen kar sularının geçiş kanalı olan Güney Kuşaklama Taşkın Koruma Kanalında belediye olarak beton kanal inşa ettiklerini söyledi.

Erenköy Mahallesi'ndeki Çay Bağları Mevkiinde, Erciyes ile Billur Bağları Caddesi arasında yer alan dere yatakların şu anda tehlike oluşturduğunu ve bu açıdan beton kanal inşa ederek çevre emniyeti ve yol güvenliğinin sağlanacağını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, " İnşa edilen beton kanalın toplam uzunluğu 2.450 metredir. Karşılıklı beton duvar yapılmakta olup her iki tarafı yol olan ulaşım ağı güvenli hale getirilmektedir. Genişliği ise 2.5 ile 3 metre arasında değişmektedir. Beton kanal üzerine 10 adet yaya geçişi inşa edilecektir. Kanal boyunca ayrıca demir korkuluklar yapılacak ve çevre güvenliği sağlanacaktır. Bu çalışma içerisinde Erenköy kavşağı da yenilen düzenlenecek olup trafik akışı daha seri ve güvenli olacaktır." dedi.

Reklam
Reklam

Erciyes Dağından eriyen kar sularının oluşturabileceği sel taşkınlarına karşın koruma altına alınan kanalların önceden şehir merkezinde çirkin, tehlikeli ve sağlıksız birer ortam oluşturduğunu ifade eden Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kanalların beton duvar ile güvenli haline getirildiğini ayrıca bakım, onarım ve temizlik gibi çalışmaların düzenli yapıldığını, ilçe sınırlarında yer alan 3 ayrı semtteki taşkın su kanalların tamamında beton kanal yaptırıldığını sözlerine ekledi.

Erenköy Mahalle Muhtarı Bekir Mermer de, "Mahallemizde, çevre düzenlemeleri, asfalt, kaldırım, kanal çalışması, kavşak düzenlemesi gibi birçok çalışma yapılmaktadır. Çalışmaların tamamlanmasının ardından mahallemiz referans bir belediyenin, referans bir mahallesi olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: