Melikgazi Belediyesi Temizlik Hizmetinde Sınır Tanımıyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak genel sağlık ve temizlik çalışmalarına büyük...

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak genel sağlık ve temizlik çalışmalarına büyük önem verildiğini, bu açıdan her türlü çalışma ve gerekli alet ve makinelerin satın alınarak hizmete sunulduğunu söyledi.

İlçe sınırları içerisine daha önce 24 adet , 3 m3'lük toprağa gömülü ve çevreye uyumlu çöp konteynırı yerleştirildiğini belirten Başkanı Memduh Büyükkılıç "Belediye olarak özellikle bireylerin yoğun olarak bulunduğu ve atıkların gün içerisinde çok olduğu bölge olan alış veriş merkezleri yakınlarına ile çarşı içerisine 3 m3'lük yeraltı konteynırları yerleştiriyoruz. 3/2 'lik bölümü toprağa gömülü olan bu çöp merkezleri zemine gömülü olduğu için yer kaplamıyor. Mekânı dar ancak kapasitesi büyük olan bu çöp konteynırlarını özellikle çarşı içerisinde değerlendiriyoruz. Bu kapasiteleri yüksek olan konteynırları yerleştirmek ile iş bitmiyor. Bunların bakım, onarım ve özellikle temizliğine dikkat ediyoruz. Bu amaç ile belli aralıklarla asitli ve deterjanlı su ile yıkayarak temizliyor, dezenfekte ediyoruz ." dedi.

Reklam
Reklam

3 m3'lük bu konteynırların gece ekiplerince boşaltıldığını ve iç içe geçen iki bölümden oluşmasından dolayı da hem koku hem de sulu atıkları süzerek geri alınmasının sağladığını ifade eden Başkanı Memduh Büyükkılıç, çevre temizlik vergileri ile alınan bu yeraltı konteynırlarının gece ekiplerince çöplerinin alındığını çünkü Melikgazi Belediyesi olarak çöplerin toplanılması işinin saat 16.00 ile 01.00 arası yapıldığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: