Melikşah Üniversitesi'nde Arap Baharı Ve Orta Doğu Konulu Söyleşi Gerçekleştirildi

Melikşah Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından ‘Arap Baharı ve Türkiye-İran İlişkilerinin Ortadoğu’ya...

Melikşah Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından ‘Arap Baharı ve Türkiye-İran İlişkilerinin Ortadoğu’ya Etkileri’ konulu söyleşi düzenlendi.

Söyleşi, Today’s Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş’in katılımı ile gerçekleşti. Söyleşide konuşan Keneş, “Bugün Ortadoğu’da yaşanan Arap Bahar’ının aslında Türkiye’de 2002 yılından itibaren bir Türk baharı şeklinde halen yaşandığını, Türkiye’de 2002 yılında AK Parti’nin güçlü bir şekilde iktidara gelmesi ile bugünkü Ortadoğu’da olduğu gibi hızlı bir şekilde olmayıp yavaş bir şekilde bir Türk baharı yaşanmaktadır.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Keneş, son dönemde Türkiye’ye konuşlandırılması düşünülen Patriot füzeleri hakkında İran’ın tehditkâr açıklamalarına karşılık Türkiye’nin İran’ın açık bir şekilde geliştirdiği ve haklı bir şekilde eleştirilmesi gereken nükleer çalışmalarına aynı karşılığı vermediğini belirtti. “Amerika’nın Irak’ı işgali ile Ortadoğu’da ne Amerika kazanmıştır ne de bir başka ülke bu işgalin tek bir kazananı vardır, oda İran’dır.”ifadelerini kullandı.

Söyleşi’nin sonunda Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yuvacı Bülent Keneş’eplaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: