Melikşah Üniversitesi’nden depremzedelere yardım eli

Melikşah Üniversitesi, Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem nedeniyle depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi....

Melikşah Üniversitesi, Van ili ve çevresinde meydana gelen deprem nedeniyle depremzedeler için yardım kampanyası düzenledi. Hafta başında başlatılan kampanyada toplanan 50 bin TL, 200 paket çocuk bezi, 50 koli bebek bisküvisi, 30 koli çocuk maması, 20 koli ıslak mendil, 100 koli kışlık giyecek, gıda, ilaç malzemeleri ve battaniye bölgeye gönderildi.
Kampanya hakkında bilgi veren Melikşah Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Kulübü Başkanı Fulya Üstünel, “Van’da böyle bir deprem olduğunu duyduğumuz andan itibaren depremzedelere yardım etmek için harekete geçtik. 24 saat içerisinde gerek internetten gerekse arkadaşlarımızla birebir iletişim kurarak böyle bir kampanyanın olduğunu duyurduk.” dedi.
Öğrenciler ve üniversite çalışanlarının her konuda kendilerine yardım ettiğini vurgulayan Üstünel, hava durumunun oralarda kötü olduğunu duyunca önceliklerini kışlık kıyafetler toplamak olduğunu söyledi. Çocuklar için bez, ilaç ve kuru bakliyat topladıklarını ve araçlara yükleyerek bölgeye gönderdiklerini belirtti.
Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca’da, kampanyayı başından itibaren takip ederek toplanan yardım malzemelerini inceledi. Özkanca, “Bizde üniversite olarak Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Van’daki kardeşlerimize yardım için sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde 150 çocuğumuz bir yardım kampanyası başlattı. Kampanya sonunda toplanan hijyenik malzemeler, çocuk mamaları, kışlık giysiler ve gıda malzemelerini depremzedelere gönderiyoruz. Umarım en kısa zamanda devlet-millet dayanışmasıyla bu meseleler rahatlıkla çözülür ve bu yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaşır. Temennimiz depremzedelerin bu sıkıntılarını en kısa sürede atlatmaları.” Yabancı öğrencilerle birlikte Türk öğrencilerin de faaliyet gösterdiğini, Somali de açlık problemi ile karşılaşan yabancı öğrencilerin oralarda yapılan yardımları görünce burada meydana gelen depremden dolayı onlarında aynı hassasiyeti gösterdiğini belirten Özkanca, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz