Memduh Boydak FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, FETÖ/PYD soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Memduh Boydak'ın yanı sıra, holdingin üst düzey yöneticileri de gözaltına alındı.

Boydak Holding'e operasyon başlatıldı. FETÖ/PDY" ("Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması) yapılanmasında mali finans sağladıkları gerekçesiyle Boydak grubunun 4 üst düzey yöneticisi hakkında gözaltı kararı çıktı. Polis ekipleri Boydak Holding merkezinde arama yaptı. Boydak Holding Ceo'su Memduh Boydak, holdingin Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Şirketin yönetim kurulu üyelerinden Erol Boydak ve Murat Bozdağ gözaltına alındı. Şirkette aramalar sürüyor.

Kayseri'de polisin bu sabah yaptığı “FETÖ/PDY” operasyonunda Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, şirket CEO'su Memduh Boydak, Yönetim Kurulu üyeleri Erol Boydak ve Murat Bozdağ gözaltına alındı. Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü “FETÖ/PDY” soruşturması kapsamında, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah, “FETÖ/PDD” örgütüne finans sağladığı iddiasıyla Boydak Holding'in Organize Sanayi Bölgesi'ndeki merkezinde arama yaptı. Türkiye'nin mobilya sektöründeki en büyük kuruluşlarından biri olan ve bünyesinde bir çok mobilya markasını barındıran Boydak Holding merkezindeki aramada ekipler bilgisayar hard disklerinin imajını ve muhasebe kayıtlarını inceleyip kopyalarını aldı.

Reklam
Reklam

ÖNCESİNDE NELER OLDU?

Kayseri’de paralel yapı iddialarına yönelik düzenlenen operasyon kapsamında, faaliyetlerini Kayseri'de sürdüren Boydak Holding ve Melikşah Üniversitesi yöneticilerinin bulunduğu 11 kişi gözaltına alınmış daha sonra yöneticiler serbest bırakılmıştı. Öte yandan Boydak Holding Üst Yöneticisi (CEO) Memduh Boydak hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2015 Aralık ayında hakaret ettiği iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

BOYDAK HOLDİNG

1957 yılında Kayseri’de temelleri atılan Boydak Holding, bugün mobilyadan, tekstile, kimyadan pazarlamaya, demir-çelikten lojistiğe, enerjiden bilişime kadar birçok alandaki faaliyetlerini sürdürüyor. Sami Boydak ve Mustafa Boydak'ın kurduğu Boydak Holding'in CEO'su Memduh Boydak'tır. 41 şirkete sahip Boydak Holding, 8 ayrı sektörde faaliyet göstermektedir. Boydak Holding çatısı altında, Türkiye’nin en önemli markaları arasında yer alan İstikbal, Bellona, Mondi, İstikbal Mutfak & Banyo, Hes Kablo, Boyteks, Form Sünger gibi firmalar bulunuyor. Holding bünyesindeki şirketlerden 8'i Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. Boydak Holding, bugün aralarında Yunanistan, Bulgaristan, Rusya, Mısır, Almanya, İspanya, İtalya ve ABD’nin de bulunduğu 140 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. 2014 yılında yüzde 5,7 büyüme artışıyla 6.5 Milyar TL ciro gerçekleştiren Boydak Holding, 2015 yılı için ise ciro hedefini yaklaşık 7,2 Milyar TL olarak belirlemiştir.

Reklam
Reklam

BOYDAK HOLDİNG'E AİT FİRMALAR

Mobilya sektörü: Boytaş, Merkez Çelik, İstikbal, Mondi, Bellona, Deco, İstikbal Mutfak
Enerji sektörü: Boydak Enerji, Muradiye Elektrik Üretim
Kablo/Tel: Hes, Erciyes Çelik Halat - Tel
Demir-Çelik: Boyçelik, Serko
Tekstil: Boyteks/Kayseri, Boyteks/Bursa
Kimya: Form Sünger
Pazarlama: Boypaş, Boydak Dış Ticaret, Bebaş, İspaş
Lojistik: Boytrans
Teknik Servis: Boyser
Yurtdışı İştirakler: Alfa Mobel, Sunset,
Havacılık: Boydak Havacılık
Finans: Bizim Menkul Değerler