"Meme Kanseri Bilinçlendirme Ve Farkındalık Ayı"

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce "Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü'nce "Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Numune Hastanesi Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan Sivas Halk Sağlığı Müdürü Levent Sağlam, kanserin dünyadaki ölümlerin en başta gelen sebeplerinden biri olduğunu hatırlattı.

Her 8 kadından biri için kanser riski bulunduğunu vurgulayan Sağlam, kanserin hem devlet ekonomisine hem de insan sağlığına etkisi olduğunu belirterek, "Bu nedenle kanser oluşumunun önüne geçmek, hatta bu mümkün değilse de erken tanı ve erken tedavi çok önemli" dedi.

Reklam
Reklam

Bazı önlemlerle kanserden korunulabileceğini ifade eden Sağlam, uygun bir diyet ve uygun bir yaşam biçimi, sigara ve alkolden kaçınma, düzenli egzersiz, sağlıklı ve dengeli beslenmenin kanserden korunmak için öncelikli önlemler arasında bulunduğunu kaydetti.

Meme kanseri konusunda kadınların kendilerini muayene edebileceklerini belirten Sağlam, "Kadınlarımızın yılda en az bir kez düzenli olarak doktor muayenesinden geçmesi, bunun dışında kendi kendilerine yapabilecekleri elle meme muayenesi ve orada hissedecekleri bir anormallik sonucunda doktora başvurmasıyla kanser vakalarının büyük ölçüde önüne geçmiş olacağız" diye konuştu.

Kanserden korkmak yerine onunla mücadele edilmesi gerektiğini dile getiren Sağlam, herkese sağlıklı bir hayat dileklerinde bulundu.

Sivas Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) sorumlu hekimi Meltem Rüyam Demirkol da meme kanserinin görülme yaşının düştüğünü belirtti.

Muhabir: Muzaffer Akyüz / Tuba Karahan

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: