Meme Kanseri Seminerinde Erken Teşhisin Önemi Vurgulandı

Ereğli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekai Akdoğan, kadınların, meme kanserini kendilerinin de...

Ereğli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekai Akdoğan, kadınların, meme kanserini kendilerinin de muayene edebileceğini, erken teşhisin önemli olduğunu söyledi.

Zonguldak Ereğli Devlet Hastanesi'nde düzenlenen seminerde, ‘Meme Kanserinde Erken Teşhis ve Tedavi Yöntemleri’ anlatıldı. Hastane çalışanlarının yanı sıra kadınların da katıldığı semineri veren Ereğli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Zekai Akdoğan, teşhis ve erken teşhiste tedavi yöntemlerini anlattı.

Seminer öncesinde gazetecilere açıklamada bulunan Genel Cerrahi Uzmanı Akdoğan, kanserlerde en önemli hususun erken teşhis olduğunu ifade etti. Bu yapılabildiğinde, tedavi masraflarının düştüğü ve ölümlerin de azaldığını belirten Zekai Akdoğan, "Toplumumuzda en çok rastlanan kanserlerden birisi meme kanseridir. Meme kanserinin bir özelliği, erken teşhis edildiğinde hayat kurtarıcıdır. Geç kalınan vakalarda daha masraflı tedaviler olmasına rağmen yüz güldürücü sonuçlar daha az görülmektedir. Toplantıları yapmamızdaki amaçlardan birisi meme kanserinde en büyük teşhisin kendi kendini muayenenin olduğunu belirtmektir. Bu, her kadın tarafından yapılabilecek basit bir yöntem. Bunu her kadın kendisine uygulayarak, erken tanıyla birlikte tedaviyi başlatmaları mümkündür.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: