"Meme Kanseri"ne Dikkat Çekmek Için Yürüdüler

Erzurum'da "meme kanseri"ne dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Erzurum'da "meme kanseri"ne dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.

Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim görevlileri ve bir grup öğrenci, Havuzbaşı'ndan Cumhuriyet Caddesi'ne kadar ellerinde dövizlerle yürüdü.

Grup, "Kanserden korkma, geç kalkmaktan kork", "Fransız kalma bedenine sahip çık" şeklinde sloganlar atarak Yakutiye Kent Meydanı'na geldi.

Yrd. Doç. Dr. Elanur Yılmaz Karabulut, burada yaptığı konuşmada, amaçlarının kadınlar arasında meme kanserinin bilinmesini yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Meme kanserinin, akciğer kanserinden sonra görülen en sık hastalık olduğunu belirten Karabulut, şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Kadınlarda kanserden ölüm nedenlerinin başında meme kanseri gelmektedir. Meme kanseriyle ilgili halkın bilinçlenmesi ve farkındalığın artırılmasını istiyoruz. Meme kanseri erken tarama testi olan ve erken tanısı yapılabilen bir hastalıktır. Meme kanserinde en önemli mücadele erken tanı yapılarak tedavisinin sağlanmasıdır. Kız kardeşi veya annesi meme kanseri olan kişilerde de aynı hastalığın görülme riski diğer insanlara göre 2 veya 5 kat fazladır."

Karabulut, dünyada hızla yayılan meme kanserinin önüne geçmenin yolunun eğitim, kadınları bilinçlendirme ve erken tanı olduğunu vurguladı. Yılda 7 milyon kişinin bu hastalıktan öldüğünü anımsatan Karabulut, şunları kaydetti:

"Kadınlarda görülen en öldürücü kanser türüdür. Kanser tüm dünyada hızla yayılıyor. 2030 yılında her yıl kanserden ölenlerin sayısının 13 milyona ulaşması tahmin edilmektedir. Her kadın 20 yaşından itibaren her ay kendi kendini muayene etmesi, yılda bir kez doktora gitmesi ve 50 yaşından itibaren 2 yılda bir mamografi çektirmesi meme kanserinin önüne geçmek için büyük önem taşıyor. Unutmayalım ki meme kanseri sadece kadınlarda değil, erkeklerde de sık görülmektedir."

Reklam
Reklam

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Muhabir: Selami Küçükoğlu

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz