Memleketi Şanlıurfa’da 40 Yıllık Birikimi Ile Okul Yaptırıyor

Şanlıurfalı iş adamı Mahmut Büyükkırcalı, 40 yıllık birikimi ile memleketi Şanlıurfa’da okul yaptırıyor. Okuduğu eski...

Şanlıurfalı iş adamı Mahmut Büyükkırcalı, 40 yıllık birikimi ile memleketi Şanlıurfa’da okul yaptırıyor. Okuduğu eski ilkokulu yıkıp, yerine 24 derslikli okul yaptırmayı planlayan Büyükkırcalı, bunun için bir milyon lira hibe etti. Okul için protokol imzalayan Büyükkırcalı'ya, eski okulunun arşivinden çıkan fotoğrafı kendisine takdim edildi.

Şanlıurfa Endüstri Meslek Lisesi'nden, 1947 yılında mezun olduktan sonra İzmir’e yerleşen Şanlıurfalı iş adamı Mahmut Büyükkırcalı ve eşi İkbal Büyükkırcalı, eğitime destek olmak amacıyla Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’le okul yapımı için hibe protokolü imzaladı. Vali Güvenç’in makamında gerçekleştirilen protokol imza töreninde duygusal anlar yaşanırken, Vali Güvenç, ülkenin böyle kadirşinas vatandaşlar sayesinde dimdik ayakta kaldığını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Güvenç, "Tam 40 yıllık birikimi ile okuduğu okulu yıktırıp 24 derslikli okul yaptıracak. Kendisine teşekkür ediyoruz, minnetlerimizi sunuyoruz. İşte Urfalılık budur diyoruz." dedi. İmzaların atılmasının ardından, Endüstri Meslek Lisesi'nin arşivinden çıkan 1947 yılına ait öğrenci Mahmut Büyükkırcalı'nın fotoğrafının yer aldığı hatırat, Vali Güvenç tarafından, günün anısına Büyükkırcalı’ya takdim edildi.

Kendisi de öğretmen kökenli olan Büyükkırcalı, tamamen kendi helal kazancından memleketine bir okul yaptırmak istediğini ve bunun için bir milyon TL’yi hibe ettiğini söyledi. Eyyübiye’de yer alan Şair Abdi İlkokulu'nun yıkılarak yerine yeni bir okul yapılmasına ilişkin imzaların atıldığı protokol töreni sonrasında Vali Celalettin Güvenç, hayırsever vatandaş Mahmut Büyükkırcalı ve eşi İkbal Büyükkırcalı hatıra fotoğrafı çektirdi.

İzmir’de yaşayan ve emekli olduktan sonra sanayici olarak çalışmalarına devam eden iş adamı Mahmut Büyükkırcalı, Şanlıurfa’da Şair Abdi İlköğretim Okulu’nun yerine yapılacak olan okul için 1 milyonluk hibede bulundu. Törene; Vali Celalettin Güvenç, hayırsever iş adamı Mahmut Büyükkırcalı ve eşi İkbal Büyükkırcalı’nın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdür Vekili Sadullah Gencer, Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Süngü ile Büyükkırcalı’nın yakınları katıldı. Hayırsever Mahmut Büyükkırcalı’nın ismi de Yenice Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’ne verilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: