Memo James'i durduramadı

Amerika Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de dün gece toplam 6 maç oynanırken, milli basketbolcumüz Mehmet Okur'un da formasını giydiği Utah Jazz kendi evinde Cleveland Cavaliers'a 108-90 mağlup oldu.

Salt Lake City'deki Delta Center'da 19 bin 340 basketbol severin izlediği mücadelede Utah Jazz, temsilcimiz Mehmet Okur'un etkili oyununa rağmen Cleveland'ın yıldız oyuncusu LeBron James'i durduramayınca sahadan mağlubiyetle ayrıldı. LeBron James, sakat ve hasta olmasına aynı zamanda annesinin tutuklanma haberini almasına rağmen çıktığı maçta takımı adına 51 sayı atarak gecenin yıldızı oldu. LeBron James, Utah'ın maçın ilk yarısını 47-45 önde kapamasına rağmen 2. yarıda müthiş bir performans ortaya koydu ve bu yarıda 32 sayı atarak takımının 6 maçlık mağlubiyet serisine son verdi. James, kariyeri boyunca 3. kez 50 sayıyı geçerken NBA tarihinde de 5 bininci sayıya en genç yaşta ulaşan oyuncu olmayı başardı. James, muhteşem performansını 5 rebound, 8 asist ve 2 top çalma ile süsledi. Cavaliers'ta Donyell Marshall'da 24 sayı atarak galibiyette önemli rol oynayan isimlerden oldu.

Reklam
Reklam

Kendi evinde rakibine mağlup olarak son 5 maçında 4. mağlubiyetini alan Utah Jazz'da ise temsilcimiz Mehmet Okur, 24 sayı atarak takımının en skorer oyuncusu olurken, takımının mağlubiyetini ise engelleyemedi. Milli yıldızımız bu sezon 17. double-double'ına imza atarken 37 dakika süre aldığı maçı, 20 sayı, 13 rebound, 2 asist ve 1 top çalma ile tamamladı. Memo, Utah Jazz'ın maç boyunca 10 kez deneyip sadece 1 isabet bulduğu 3'lüğününde sahibi oldu. Utah'ın Rus yıldızı Andrei Kirilenko ise, 19 sayı 4 rebound, 3 asist ve 2 top kaybı ile maçı tamamladı.