Memo-Zin kütüphanelerde yerini alacak

AKP Ağrı Milletvekili Mehmet Hanifi Alır, Ünlü Kürt Filozofu Ahmed-i Hani tarafından kaleme alınan Memo-Zin adlı eserin Kültür Bakanlığı yayınları arasına alındığını açıkladı.

M.Hanifi Alır yaptığı yazılı açıklamada, Memo-Zin adlı eserin önemine vurgu yaptı. Bu eserin Kültür Bakanlığı tarafından tanınması için yaptıkları girişimin olumlu sonuçlandığını belirten Alır, bundan böyle Memo-Zin adlı eserin kütüphanelerde yerini alacağını söyledi.

1690 yılında yazılan eserin Kürtçe basılacağını ve bu konuda çalışmalarda sona gelindiğini ifade eden Alır “Kitabın basımı sonrasında Diyarbakır’da düzenlenecek basın toplantısı ile bu eser tanıtılacak. Ancak biz bu toplantının Ahmed-i Hani külliyesinde yapılmasını istiyoruz. Türkçe, Farsça, Arapça, Fransızca ve Rusçaya tercüme edilen eser, özellikle Kürtler arasında çok tanınmış ve büyük kabul görmüştür. Memo-Zin’in birçok bölümü halk arasında ezbere kaside şeklinde okumaktadırlar” dedi. Açıklamasında kitabın önemine dikkat çeken AK Parti Ağrı Milletvekili Mehmet Hanifi Alır, “Ahmed-i Hani bu eseri ile kötülüğü, ikiyüzlülüğü, fitne ve fesatçılığı, dalkavukluğu doğruluğu, iyiliği, suçsuzluğu, zayıflığı ve çaresizliği ustaca işlerken, ayrıca Kürt halkının yaşantısını, sosyal durumunu ve kültürünü de büyük bir ustalıkla dile getiriyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

ANKA

Anahtar Kelimeler: