Memorial Antalya Tüp Bebek Merkezi'nin kalite standartları tescillendi

Amerikan Embriyoloji Derneği, geçen mayıs ayında hizmete giren Memorial Antalya Tüp Bebek Merkezi’nin kalite standartlarını...

Amerikan Embriyoloji Derneği, geçen mayıs ayında hizmete giren Memorial Antalya Tüp Bebek Merkezi’nin kalite standartlarını tescil etti. Söz konusu akreditasyonda, merkezin altyapısı ve tedavi yöntemlerinin dikkate alındığı belirtildi.
Konuyla ilgili merkezden yapılan açıklamaya göre, 2010 yılında dünyada tüp bebek laboratuvarlarına özel akreditasyon çalışmalarına başlayan Amerikan Embriyoloji Derneği, dünya genelinde hizmet veren merkezleri, kendi belirlemiş olduğu standartlar doğrultusunda değerlendirerek uluslararası alanda tescil ediyor.
Dünyada tüp bebek merkezlerine yönelik uygulanan tek özel akreditasyon programını sunan dernek, Memorial Antalya Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nden Dr. Enver Kerem Dirican’ı dünyanın sayılı embriyologları arasında gösterip yetki verdi.
Akreditasyon süreci ile ilgili bilgi veren Memorial Antalya Hastanesi Direktörü Dr. Sevim Şuekinci, “Memorial Antalya Tüp Bebek Merkezi’nin alanında en uzman kadroları bünyesinde bulundurduğu ve dünyada tüp bebek uygulamaları gerçekleştiren merkezler arasında ilk yüzde 25’lik dilimde yer aldığı belgelendi.” dedi.
Yetkililerin verdiği bilgiye göre dünyada bir tüp bebek merkezinin Amerikan Embriyoloji Derneği tarafından tescil edilmesinin en önemli koşulu referans gösterilen standartları karşılayan bir embriyoloğun merkezde görev yapması. Dernek tarafından sertifikalandırılmış embriyolog, gerekli görülen eğitim ve sınavları başarıyla tamamlamış; dernek tarafından belirlenen en üst düzey bilgi, donanım ve tecrübe kriterlerine sahip olmak zorunda.
Ayrıca, merkezin teknik donanımının en üst seviyelerde olması, prosedür ve çalışma koşullarının yanı sıra; merkezin sunduğu hava kalitesi ve klinik standartlarının da Amerikan Embriyoloji Derneği tarafından kabul edilen en yüksek kalite anlayışına uygunluğu, akreditasyonun diğer önemli koşulları arasında yer alıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz