Memur eylemine polis müdahalesi

Mersin’de memurların eyleminde Türk Kamu-Sen üyesi bin kişi, Ak Parti binasına yürümek isteyince polis müdahale etti.

Mersin’de memurların iş bırakma eyleminde Türk Kamu-Sen üyesi yaklaşık bin kişi, Ak Parti Akdeniz İlçe binasına yürümek isteyince polisin müdahalesiyle karşılaştı. Biber gazı ve cop kullanan polislerle kendilerine sopalarla karşılık veren memurlar arasında arbede yaşandı, 3’ü polis, 10 kişi yaralandı.

Merkez Akdeniz İlçesi Mahmudiye Mahallesi’ndeki sendika binası önünde saat 11.30 sıralarında toplanan Türk Kamu-Sen üyeleri yaklaşık 500 metre uzaklıkta Nusratiye Mahallesi Hastane Caddesi üzerindeki Ak Parti Akdeniz İlçe Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Eylem için geniş güvenlik önlemleri alan Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Hastane Caddesi’ni panzerlerle kapatıp, grubun yürüyüşünü engellemeye çalıştı. Ellerinde bayraklar ve dövizler taşıyıp, hükümet aleyhinde sloganlar atan grup, ısrarla yürümeyi sürdürünce çevik kuvvet polisleri biber gazı ve coplarla müdahale etti. Memurlar da ellerindeki bayrak ve döviz sopalarıyla karşılık verdi. Yaşanan arbedede sopa, tekme ve yumruk darbeleriyle 3 polis ile 7 memur çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Müdahalenin ardından dağılmayan grup, oturma eylemi başlattı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: