Memur Maaş Zammı

Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Şahin Gümüş, "Kamu görevlilerine önerilen zam teklifi komiktir" dedi.

Memur-Sen Amasya Şube Başkanı Şahin Gümüş, "Kamu görevlilerine önerilen zam teklifi komiktir" dedi.

Gümüş, bir grup üye ile birlikte Yavuz Selim Meydanı'nda toplanarak hükümetin 2012 yılı için kamu görevlilerine yaptığı zam teklifini eleştirdi.

Hükümetin ekonomi yönetiminin, kamu görevlilerine gelişmemiş ülkeler düzeyinde maaş zammı teklif ettiğini ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

"Kamu görevlilerine önerilen zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye'nin ekonomik gerçeklerini yansıtmamaktadır. 2012 yılı için yüzde 3+3, 2013 yılı için ise yüzde 2+3 zam teklifini Memur-Sen ailesinin bırakın kabul etmesini, ciddiye alıp değerlendirmesi bile mümkün değildir. Bu çerçevede 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon kamu görevlisi emeklisi adına, en kısa zamanda Kamu İşveren Heyeti'nden yeni ve gerçekten değerlendirmeye değecek oranda maaş zammı teklifi bekliyoruz."

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıttı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: