Memur Maaşlarına Yapılan Yüzde 4+4 Zam

Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, memur maaşlarına yapılan 4+4 zam kararını protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen üyesi bir grup, memur maaşlarına yapılan 4+4 zam kararını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sendika üyeleri adına konuşan Türkiye Kamu-Sen Tokat İl Temsilcisi Selim Sarı, memura yapılan 4+4 zam kararı ile memurun, emeklinin umutlarının suya düştüğünü öne sürdü.

Kamu-Sen olarak hakem kurulunun tarafsız olması gerektiğini belirtiklerini ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"4688 sayılı kanun değiştirilirken de diğer sendikaları, kişisel hırslara kapılmadan, siyasi ve ideolojik saplantılardan uzak kalarak, aklıselim düşünmeye davet ederken bu kanunun geniş katılımlı, uzlaşmaya dayanan ve gerçek anlamda pazarlık yapılabilecek şekilde yasalaşması için birlikte mücadele etmeyi önerdik. Onlar ise nefislerini aşamadılar. Bu sendikalar, Hakem Kurulu'na sendikalar olarak topluca katılmayarak, kararı Bakanlar Kurulu'na bırakmak ve geçecek süre zarfında ortak hareket etmek suretiyle, yapılacak zam oranlarını yükseltme yolundaki teklifimizi de siyasi kaygılar nedeniyle kabul edemediler."

Reklam
Reklam

Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: