Memur Sen, Afrika için iftar programlarını iptal etti

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, konfederasyon olarak ülke genelindeki bütün iftar programlarını iptal ettiklerini...

Memur-Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman, konfederasyon olarak ülke genelindeki bütün iftar programlarını iptal ettiklerini açıkladı. Duman, iftar için ayırdıkları ödenekleri ise Afrika için başlatılan yardım kampanyasına bağışlayacaklarını söyledi.
Sendika binasında bağlı sendika şube başkanlarıyla basın toplantısı düzenleyen Abdullah Duman, Erzurum mrekez ve ilçedeki iftar programlarını iptal ettiklerini belirtti. Duman, düzenlemeyi düşündükleri iftar programlarının ücretini insani yardım kuruluşları aracılığıyla Afrika ülkelerine ve Somali'ye göndereceklerini ifade etti. Duman, Afrika'da çocukların gıdasızlıktan, susuzluktan öldüğü bir dönemde iftar programları düzenlemeyi etik bulmadıklarına vurgu yaparak, "Genel merkezimize bağlı sendikaların il ve ilçe teşkilatları iftar programlarını Afrika ülkeleri yararına iptal ettik. Bu programlara ayrılan kaynağın Afrika'daki açlık çeken, susuzluktan kıvranan kardeşlerimize gönderilmesini kararlaştırdık." dedi.
Duman, geçen yıl Erzurum İl Temsilciliği olarak 40 bin TL tutarında iftar programlarına ücret ödediklerine değinerek, bu yıl ise yaklaşık 50 bin TL ödenek ayırdıklarını, şimdi bu ödeneği Afrika'daki kardeşlerine göndereceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz