Memur-sen Afyon İl Temsilciliği’nden Başörtü Açıklaması

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Çelik, kamuoyunda başörtüsü yasağı olarak bilinen yasanın kaldırılması gerektiğini söyleyerek,...

Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Çelik, kamuoyunda başörtüsü yasağı olarak bilinen yasanın kaldırılması gerektiğini söyleyerek, “Devlet, şiddet gören kadını koruyor. Ancak aynı devlet, kadının başını kapatarak TBMM’ye gelmesini, kamu hizmetinde görev almasını yasaklayarak bizzat kendisi şiddet uyguluyor” dedi.

Konu hakkında yazılı basın açıklaması yapan Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilcisi Abdullah Çelik, başörtüsü yasağının sadece kadın, erkek eşitliğine değil, kadınlar arasında da eşitliğe aykırı bir uygulama olduğunu söyledi. Çelik, başını örten kadınların TBMM’ye giremediğini ve kamuda görev alamadıklarını da kaydetti.

Reklam
Reklam

Başı kapalı veya açık kişiler arasında ayrım yapıldığını savunan Çelik, “ Biz Memur-Sen olarak ‘İnsanı ilgilendiren her şeyle ilgiliyiz, her şeyde tarafız' dedik ve gereğini yaptık. Bunun için bir sınır da gözetmedik. Başını örten vatandaşlarına savaş açanlara, onları en temel haklarından mahrum bırakmak için konulan bir yasağın kaldırılması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Üniversitede rektörlerin lütfüyle başlarını örtebilen kızlarımız, başlarını açmadan kamuda görev yapamıyorlar. Bu cinsiyet ayrımıdır. Bu ayrıma son verilmesi için çok bedel ödendi. Bundan sonra ödensin istemiyoruz. Türkiye bu ayıptan kurtulmalı, kadınları inançlarını yaşama konusunda sınırlamaktan vazgeçmelidir” dedi.

“MÜCADELEMİZE SONUNA KADAR DEVAM EDECEĞİZ”

Referandum sürecinde demokratikleşme ve özgürlüklerin artması çabalarını desteklediklerini kaydeden Çelik, “ Bu çabalar 28 Şubat sürecinin dayatması kesintisiz eğitimin ve okullardaki tek tip kıyafet dayatmasının kaldırılmasını sağladı. Bunlar önemli adımlardır. Bu adımları, daha fazla gecikmeden kamuda baş örtüsü yasağının kaldırılması takip etmelidir. Kendi yurttaşına yabancılaşmış, onları tebaa gören bürokratik oligarşinin bir dayatması olarak başlayan başörtüsü yasağının, vesayetin zincirlerinin ve kelepçelerinin kırılıp, kirli oyunlarının bozulmasına karşın devam etmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Bürokratik oligarşinin getirdiği yasakların hala hayatımızı yönetmesi sona ermelidir. Başını örten kadınlara yıllardır reva görülen hukuksuz uygulamalar bir ötekileştirmedir. Ötekileştirmeye artık son vermeliyiz. Kadınların imani ve insani değerlerini görmezden gelerek üretilen bu yasak açık bir insanlık ayıbıdır. Başörtülü kadınların sahip olduğu değerleri, birikim ve eğitimlerini görmezden gelen ve onların enerjilerini yok eden bütün uygulamaların son bulmasını istiyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: