Memur-Sen Bingöl'de Memurlara Zam Teklifini Protesto Etti

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) üyesi bir grup, memurlara yüzde 3+3 zam teklifini protesto etti.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) üyesi bir grup, memurlara yüzde 3+3 zam teklifini protesto etti.

Memur-Sen Bingöl İl Temsilciliği'ne bağlı bir grup, hükümetin zam teklifini protesto etmek amacıyla Genç Caddesi Saat Kulesi önünde toplantı.

Eğitim-Bir Sendikası Bingöl Temsilcisi Yunus Kava, hükümet adına toplu sözleşme masasına oturan Kamu İşveren Heyeti'nin "benim dediğim olur" dayatmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, Memur-Sen olarak, hizmet kollarının sorunlarına yönelik tüm teklifleri 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacaklarını, kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlanıncaya kadar da mücadelelerine devam edeceklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Hükümetin ekonomik politikasını da eleştiren Kava, "Enflasyon tahminlerinde, bazı yıllarda yüzde 100, bazı yıllarda ise yüzde 100'ü de aşan oranlarda sapma olmuştur. Bu nedenle hükümet dahil hiç kimse, hedeflenen enflasyonu baz alan bu komik teklifi kabul etmemizi ve dikkate almamızı beklemesin" dedi.

Kamu İşveren Heyeti'nin masaya getirdiği maaş zammının, Maliye Bakanlığı'nın ekonomik verileriyle de örtüşmediğini savunan Kava, şöyle devam etti:

"Maliye Bakanlığı her yılbaşında, ceza ve vergilere o yıl için uygulanacak zamları açıklıyor. Diğer taraftan Vergi Usul Kanunu kapsamında bulunan vergilerdeki artış oranına ilişkin yeniden değerleme oranı, 2012 yılı için, yüzde 10.26 olarak belirlenmiştir. Buna rağmen, vatandaştan alınan bazı vergi ve harçlara yeniden değerleme oranının da üstünde yüzde 11 ile yüzde 15 arasında zam yapılmıştır. Vatandaşına kestiği cezaya, aldığı vergi ve harçlara, pasaport gibi değerli kağıtlara yüzde 15'lere varan zam yapan hükümet, kamu görevlilerinin maaş zammına gelince cimri davranmıştır."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından grup sessizce dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: