Memur Sen Erzurum Şube Başkanı Duman: 28 Şubat'ın Travmaları Devam Ediyor

Memur Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, 28 Şubat post modern darbenin toplumda açtığı travmaların...

Memur Sen Erzurum Şube Başkanı Abdullah Duman, 28 Şubat post modern darbenin toplumda açtığı travmaların devam ettiğini söyledi.

28 Şubat post modern darbesinin yıl dönümü nedeniyle Memur Sen Erzurum İl Temsilcisi Abdullah Duman basın açıklaması yaptı. Duman, darbecilerini ve 28 Şubat'ın faillerini yargılayan Türkiye'nin, yargıladığı zihniyetin bıraktığı yasal kalıntıları tam olarak temizleyemediğini iddia etti. Duman, darbe ve cunta kalıntılarının temizlenebilmesi için yeni ve demokratik bir anayasaya ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Darbeciler tarafından 'Bin yıl sürecek' denilen 28 Şubat sürecinin fiili etkisinin sona ermesine karşın, bıraktığı kalıntı ve toplumsal sarsıntıların devam ettiğine işaret eden Memur Sen İl Başkanı Duman, "Fiilen 28 Şubat'ın etkisi sona ermesine rağmen toplumda oluşturduğu psikolojik travmaları devam etmekte. 28 Şubat dönemi ve zihniyetinin mağdur ettiği kamu çalışanları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlara iade-i itibar yapılması gerektiğini ve bu sürecin sebep olduğu zararların da devlet tarafından tanzim edilmesini istiyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

Memur-Sen olarak her zaman darbelerin ve darbecilerin karşısında durduklarına da değinen Duman, "Sendika olarak her zaman hak ve özgürlük mücadelesinin yanında olduk. Uluslararası Demokrasi Kongresi, Uluslararası Anayasa Kongresi, Anayasa Raporları, Kamu Çalışanlarına Kılık-Kıyafet Özgürlüğü'ne yönelik imza kampanyamız bu yöndeki belli başlı faaliyetlerimizdir. 28 Şubat'ta ve darbe dönemlerinde ödenen bedellerin unutulmasını istemiyoruz." diye konuştu.

28 Şubat sürecinin mağdur ettiği isimlerin başında Necmettin Erbakan'ın geldiğini ve demokratik yolla işbaşına gelmiş bir hükümetin idare yetkisinin gasp edildiğini de ifade eden Memur Sen İl Başkanı Abdullah Duman, "28 Şubat sürecinin mağdur ettiği isimlerin başında merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan gelmekte. Demokratik yolla işbaşına gelmiş bir hükümetin idare yetkisinin gasp edilerek post modern darbenin en önemli hamlesinin hayata geçirildiğini, 28 Şubat dönemi mağduru olan ve yine bir başka 28 Şubat'ın arefesinde, 27 Şubat 2011 tarihinde vefat eden Necmettin Erbakan'a da Allah'tan rahmet diliyoruz.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: