Memur-sen Genel Başkan Yardımcısı Ve Sağlık-sen Genel Başkanı Metin Memiş Osmaniye’de

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sendikasının kuruluş yıldönümünü kutlama etkinliğine...

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sendikasının kuruluş yıldönümünü kutlama etkinliğine katılmak üzere Osmaniye’ye geldi.

Gala Tesisleri’nde düzenlenen ‘Kuruluş Yıldönümünde Birlik ve Beraberlik Gecesi’ Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet’in hoşgeldiniz konuşması ile başladı. AK Parti İl Başkanı Emir Hasan Arslantaş ve Memur-Sen Osmaniye İl Temsilcisi Mücahit Çelik’in selamlama konuşmalarının ardından konuşma yapan Metin Memiş, konuşmasına Adana’da protesto olaylarında yaralanan ve ardından hayatını kaybeden Şehit Komiser Mustafa Sarı’ya Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Konuşmasında ülkemizdeki süreci değerlendiren Memiş, “Bu akşam Sağlık-Sen’in kuruluş yıldönümünü kutlamak için buradayız. Değerli arkadaşlar, Memur-Sen dün olduğu gibi bugün de ülkesinin ve milletinin yanında sendikacılık yapıyor. Sadece üye sendikacılığı yapmıyoruz, hizmet sendikacılığı yapıyoruz. Hizmet adına sendikacılık yapıyoruz. Bugün ülkemiz çok önemli bir süreçten geçiyor. Ülkemiz bugün, 30 yıldır bu milletin başına bela olan, 40 Milyar’a mal olan, 400 Milyar dolarımızın ekonomiye değil de terör belasından kurtulmak için harcanmış önemli bir süreç içerisinden geçiyor. Memur-Sen de dün olduğu gibi bugün de yine bu sürecin içerisinde olmakla beraber, bu milletin üzerinde oynanan oyunlara karşı bu sürecin içinde olduğunu ifade etti. Evet, birileri bizim bu duruşumuzu vatana ihanetle suçladılar. Ancak şunu çok açık ve net bir şekilde söyleyebilirim ki; Bu ülkede milletine karşı duruşlar sergileyenler, bu ülkede kapalı kapılar ardında planlar yapanlar, bu ülkenin darbecilerine yandaş olanlara karşı Memur-Sen olarak milletin yanında sendikacılık sergiledik. Bugün de yine milletimin adına, bu aziz milletin geleceği adına, evet artık bu akan kan dursun ve analar ağlamasın diyoruz. Onlara soruyoruz. Analar ağlasın mı ağlamasın mı? Bu ülkede terör bitsin mi bitmesin mi? Bu ülkenin milli geliri vatandaşın cebine değil de teröre mi harcansın, yoksa doğrudan teröre gidecek para ekonomiye gidip sonra cebimize mi yansısın? Biz bunların hepsine evet diyoruz. Bu süreç olsun ve ülkemiz, milletimiz düzlüğe çıksın” dedi.

Reklam
Reklam

“EYLEMLER, MASUMANE VE DEMOKRATİK OLMALIDIR”

Türk milletini Çanakkale’de ayıramadıklarını ve bölemediklerini de ifade eden Metin Memiş, “Çanakkale’de topla tüfekle yapamadıklarını, bugün milletin içine nifak sokmak kaydıyla yapmaya çalışan bir zihniyet var. Evet, bugünlerde bir süreç yaşıyoruz. 3-5 ağaç bahanesiyle bu milleti, bu ülkeyi dış güçlerin ne hale soktuklarını görüyoruz. Elbette ki, sadece ağaç için değil, böcek için de, çiçek için de yapılan eylemlerin yanındayız. Çünkü eylem yapılabilir. Masumane yapılan eylemler olmalıdır. Demokratik olarak olmalıdır. Ancak eğer bu eylemleri bu ülkenin milli gelirlerine zarar vererek, yakarak ve her tarafı kırıp dökerek yapmaya çalışıyorsanız, kusura bakmayın sizin yaptığınız bu eylem; ağaçları koruma eylemi değil, yapmış olduğunuz bu eylem, marjinal örgütler eşliğinde bu ülkenin geleceğine darbe vurma eylemidir” diye konuştu.

Konuşmasında hükümetin hizmetlerini de öven Memiş, “Bugün artık ülkemiz kendi tankını yapıyor. Ülkemiz kendi savaş uçağını yapıyor. Bugün ülkemiz dünyanın en büyük köprüsünün temelini attı. Bu ülkede Avrupa’nın en büyük havaalanının inşaatı başlatılıyor. 54 yıl aradan sonra IMF’e borcumuz bitti. Bugün mevcut iktidar Ortadoğu’da söz sahibi ve abilik yapıyor. Önümüzdeki günlerde Cenevre’de yapılacak olan toplantıda, Esad rejiminin düşürülmesi için yapılacak toplantıda, sayın Başbakan’ın söz sahibi olmasından çekinenler, ülkeyi kaos ortamına sokmaya çalıştılar. Bakın bu ülkede ne zaman millet düzlüğe çıktıysa, bu ülkede milletin ekonomik gelirleri, milli gelirleri ne zaman artmaya başladıysa, kardeşlik hukuku ne zaman vuku bulduysa, birileri düğmeye basıyor ve milleti birbirine düşürmeye çalışıyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Biz bu ülkenin birliği ve beraberliği için her zaman mücadele ettik, aynı mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz. Memur-Sen olarak bizler, dün olduğu gibi bugün de hem çözüm sürecine hem de şu an içinde bulunduğumuz durum ile alakalı sağduyu istiyoruz. Biz millet adına sendikacılık yaparken, aynı zamanda kamu çalışanları adına da sendikacılık yapıyoruz. Biz diğer sendikalara nasıl sendikacılık yapılmış olduğunu öğretmiş olduk” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Metin Memiş, konuşmasının ardından Osmaniye’de Yılın Doktoru seçilen Dr. Ramazan Çetin ile Yılın Hemşiresi seçilen Songül Arıcı’ya da plaketlerini verdi. Geceye katılan sendika üyeleri canlı müzik eğlenerek kuruluş yıldönümünü kutladılar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: