Memur-sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu:

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, milletin değerlerinin ve demokrasinin yerleşmesi için sendikacılık yaptıklarını belirterek, “Pazartesi...

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, milletin değerlerinin ve demokrasinin yerleşmesi için sendikacılık yaptıklarını belirterek, “Pazartesi gününden itibaren kılık kıyafet yönetmeliğini yok sayıp sivil kıyafetlerle itaatsizlik eylemine başlayacağız” dedi.

Memur-Sen Uşak İl Divan Kurulu toplantısına katılan Gündoğdu, basına kapalı olarak yapılan kurul öncesi gazetecilere açıklama yaptı. Türkiye’nin yeni sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Gündoğdu, “Aksi takdirde darbecilerin yeniden fırsat arayacakları dönemler geri gelebilir” dedi.

Reklam
Reklam

Siyasi partilerin son seçimlerden önce millete yeni anayasa sözü verdiğini belirten Gündoğdu, “Mızıkçılık yapmadan verdikleri sözü yerine getirsinler. Millet bunu bekliyor” diye konuştu.

Kılık kıyafet yönetmeliğine ucubeye benzeten ve kamuda serbest kıyafet için topladıkları 12 milyon 300 bin imzayı hükümete ulaştırdıklarını anlatan Gündoğdu, bazı sendikalara da başörtüsü sorununa destek olmaktan kaçındıklarını iddia ederek eleştirilerde bulundu. Memur-Sen olarak demokrasi ve başörtüsünü sorun olmaktan çıkarmak istediklerini belirten Gündoğdu, “28 Şubat döneminde getirilen 8 yıllık zorunlu eğitim tek tip insan yetiştirmeyi hedefledi. Bu garabeti de eğitim ve eğitimcilerin eliyle yapmaya çalıştılar. Memur Sen olarak Milli Eğitim Şurasında 4+4+4 sistemine öncülük yaptık. Bu sistemin işçilik hataları olmuş olabilir. Ancak bu işçilik hatalarından kurtularak merkezinde öğrencinin olduğu bir uygulamayı hayata geçirmemiz lazım. Eğitimin kaliteli olması için de eğitimcilerin özlük haklarının düzeltilmesi lazım. Bu konuları bakanlıkla görüşeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

2013 Türkiye’sinin hala 1982 anayasasından kurtulamamasını içlerine sindiremediklerini de anlatan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, “Bu milletin değerlerinin ve demokrasinin yeşermesi için sendikacılık yapıyoruz. Kadınların haklarının gasp edilmesinin bu ülkeye ne bedeller ödettiğini çok iyi biliyoruz. Anayasam diyeceğimiz bir anayasaya ihtiyacımız var. Aksi takdirde darbecilerin yeniden fırsatlar aradığı dönemler geri gelebilir. 75 milyon insanımızı kuşatan yeni bir anayasa istiyoruz. Siyasi partilerin hepsi yeni anayasa vaat etti. Mızıkçılık yapmaya hakları yok. Bu milletin bir talebidir. Siyasiler bu talepleri dikkate alarak yeni anayasayı yapmak zorundadır” şeklinde konuştu.

Kamuda kadına hangi kıyafeti giyeceği konusunda hak tanınmadığını ve neredeyse ayakkabı numarasına kadar karışıldığını belirten Gündoğdu şunları söyledi:

“Bu yönetmelik ucubedir. Böyle bir uygulama dünya insan haklarına aykırıdır. Siyasette, çalışma hayatında, kamuda ve her alanda kadınlar aleyhine eşitsizlik ve adaletsizlik var. 18 Mart Pazartesi gününden itibaren bu yönetmeliği yok sayacağız. Eylem kararı aldık ve 12 milyon 300 bin imzayı hükümete teslim ettik. Hükümetin bu imzalara dikkate alıp yönetmeliği değiştirmesini istiyoruz. Bu ucube uygulamada anayasa ve kanunlara göre bir uygulama yok. Bu yönetmelik derhal kaldırılmalıdır. Başörtülü kızların memuriyete girmesini engellemeye çalışıyor bu yönetmelik. Ama memuriyet şartlarında yasaya göre böyle bir engel yok. Bu illegal bir yapılanmanın sonucudur. O illegal yapılanmayı yapanlar zaten bu milletin hassasiyetlerine hiç saygı göstermediler. Bazı sendikalar sorunu hükümetin çözmesini ve kendilerinin daha sonra destek olacağını söylüyor. Hükümet bu sorunu çözdükten sonra zaten sizin desteğinize ihtiyaç kalmayacak.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: