Memur-sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu:

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamuda başörtüsüne özgürlük için toplanan imzaların hükümetin işleme koyması gerektiğini...

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, kamuda başörtüsüne özgürlük için toplanan imzaların hükümetin işleme koyması gerektiğini söyledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Eğitim-Bir Sen Kocaeli İl Divan Toplantısına katıldı. Bilim ve Teknoloji Kulübü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Gündoğdu'nun yanı sıra Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, Eğitim Bir-Sen Şube Bakanı Halil İbrahim Keleşoğlu ve Eğitim Bir Sen'e bağlı memurlar katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Gündoğdu, "Millete ayak bağı olan kanunlardan içtüzüklerden kurtulma mecburiyeti var. Biz yeni anayasada isteyenin istediği gibi şiddete dönüşmeyerek olacak bir Anayasa istiyoruz. Üç konu memuru direk ilgilendiriyor üçü de göz yumduğumuz taktirde bize sıkıntı oluşturacak konular. Bunlardan biri istihdam türlerine ne diyorsunuz konusu. Bizim istihdam türleriyle ilgili söyleyeceklerimiz, bütün sözleşmelilerin kadroya geçmesi, sözleşmeliler içerisinde kitlerden kadroya geçmek istemeyen var söylemini yaygınlaştırıyorlar. Kitlerde ne kadar tür varsa tamamının 4a olmasını istiyoruz. Kırmızı çizgimiz olduğunu toplu sözleşme hakkını elde ettik derken iş güvencimize dokundurtmadan buna kavuşmuş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Gündoğdu, kamuda başörtüsüne özgürlük için başlatılan imza kampanyasıyla ilgili şunları söyledi:

"İmza kampanyası çok önemli bir kampanyadır. Şimdi hükümetin bu dilekçeleri işleme koymasını bekliyoruz. Koyarsa ne olur. Anayasaya evrensel hukuka uyarlanmış olur. İşleme koymazsa kendileri bilir. Biz yönetmeliği tanımıyoruz. Tanımayacağımızı da ifade ettik. Kadınlar giyinme ya da giyinmeme haklarını özgürce karar verebilme hakkına sahiptirler. Töre değil evrensel hukukun geçerli olmasını istiyoruz."

Gündoğdu konuşmasının ardından başka bir programa katılmak üzere Bursa'ya geçti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: