Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu:

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, batı medeniyetleriyle ilgili, "Düşman sayesinde ayakta kalıp, korkuyla iktidarlarını güçlendiriyorlar. Şimdiye kadar ülkemizde de böyle

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, batı medeniyetleriyle ilgili, "Düşman sayesinde ayakta kalıp, korkuyla iktidarlarını güçlendiriyorlar. Şimdiye kadar ülkemizde de böyle oldu" dedi.

Bazı programlara katılmak üzere Samsun'a gelen Gündoğdu, Memur-Sen Samsun İl Temsilciliği'nce İlim Yayma Cemiyeti'nde düzenlenen "Medeniyet Değerlerimiz ve Sendikacılık" konulu konferansa katıldı.

Gündoğdu, burada yaptığı konuşmada, batı medeniyetinin iki yüzlü olduğunu söyledi. Kendi içinde medeni görünenlerin, konu İslam dünyası olunca gerçek yüzünü ortaya çıkarttığını belirten Gündoğdu, yüzüne sevimli bir maske takan batının yıllarca diğer milletlere karşı şirin gözüktüğünü, bu maskenin Çanakkale Savaşı'nda yırtılınca gerçek yüzünün ortaya çıktığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Gündoğdu, batı medeniyetiyle ilgili şunları söyledi:

"Düşman sayesinde ayakta kalıp, korkuyla iktidarlarını güçlendiriyorlar. Şimdiye kadar ülkemizde de böyle oldu. Halk iradesi, Menderes zamanında iktidar oldu. Ancak ardından darbeler dönemi başladı. Darbeler eliyle millet hep dövüldü. Millet egemenliğinin TBMM eliyle yürütüleceği ifadesi bile, darbe anayasalarıyla 'belli organlar eliyle kullanılır' şeklini almıştır. Hukukun üstünlüğü değil, üstünlerin hukuku egemen oldu. 28 Şubat dönemi ise en büyük soygunların yapıldığı, devlet bankalarının içinin boşaltıldığı bir antidemokratik süreçtir. Başörtüsü yasağı bu dönemin bir dayatmasıdır. Bunun devamı ise 2002'de milletin tokadı ve bunu içine sindiremeyen asker, bürokrat, medya, sözde sendika oligarşisinin direnci oldu. Ayışığı, Balyoz, Sarıkız, Ergenekon örgütlenmeleri, bu korkunun göstergesidir. Bunları yapanlar önce Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale etti, sonra da 27 Nisan e-muhtırasıyla planlarına devam etti."

Memur-Sen'in bu süreçte millet iradesinden, hak ve özgürlüklerden yana tavır aldığını aktaran Gündoğdu, önce insan, özne insan noktasında bulunduklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Konferansa, Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları ve temsilcileri, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Anıl Kuru / Mehmet Kumcağız

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: