Memur-sen Genel Başkanı Gündoğdu;

Medeniyet ve Demokrasi konulu konferansa katılmak üzere Sakarya’ya gelen Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı...

Medeniyet ve Demokrasi konulu konferansa katılmak üzere Sakarya’ya gelen Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu sendikalarının teklif, gerektiğinde ise tepki sendikacılığı yaptığını söyledi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda yapılan Medeniyet ve Demokrasi konulu konferansta konuşan Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘’Biz bağımsız sendikacılık, bunun yanında teklif, gerektiğinde tepki sendikacılığı da yapıyoruz. Bizi eleştirenler önce kendi geçmişlerine baksınlar. Bir siyasi partinin genel başkanı tarafından seçilenler tek başlarına adım dahi atamazlar. Sahibi oldukları ideolojinin temsilcilerinden korktukları için yasakları savunmak zorunda kalan sendika ve konfederasyonlar var” dedi.

Reklam
Reklam

Başörtüsüne özgürlük imza kampanyası hakkında konuşan Gündoğdu, “1 milyon 300 bin imzayı teslim ederken, 15 Mart’a kadar süre vermiştik. Bu tarihe kadar darbe dönemi yönetmelik kaldırılmadığı için Memur-Sen ve bağlı sendikalarımız olarak 18 Mart tarihinden itibaren işyerlerimize serbest kıyafetle gitme kararı aldık. Bu, Memur-Sen’in eylemidir. Ancak gördük ki, diğer konfederasyonların üyeleri de bizim kampanyamıza katıldılar. Memur-Sen’in özgürlükçü tavrı karşısında bir konfederasyon gecikmeli de olsa, sadece bir hizmet kolunda kerhen serbest kıyafet eylemi kararı aldı. Bu durum diğer on hizmet kolunda görev yapan kamu görevlilerinin özgürlüğü hak etmediğini düşündüklerinden mi kaynaklanıyor? Üye kaybetmekten korkularak yapılmış olsa bile, aldıkları eylem kararını, tüm hizmet kollarında gerçekleştirmelerini beklerdik. 1930’da kadına seçme, 1934’te seçilme hakkı verildi bu hak kimin tekelinde, nasıl veriyor kısmını bilmiyorum. Yıl 2013, devlet memuru kadına ne giyeceğini seçme hakkını verilmiyor. Başörtülü kadına diyorsun ki, sen cumhurbaşkanı eşi, başbakan eşi, milletvekili eşi, memur eşi olabilirsin ama bunların kendisi asla olamazsın. Bu, cinsiyet ayrımcılığıdır, dayatmadır” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

“Biz halen kadınlarını turnikeler arasında eleyen yaklaşımlara devam ediyoruz” diyen Gündoğdu, “Bu çağdışı zihniyetin terkedilmesini, kılık-kıyafeti tepeden tırnağa düzenleyen ucube yönetmeliğin tarihin çöp sepetine atılmasını istiyoruz’’ dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: