Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu: "Bangladeş'e, Arakanlı Yetimler Için 200 Kişi Kapasiteli Bir Külliye Ve Yetimhane Inşa Edeceğiz"

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bangladeş'e, Arakanlı yetimler için 200 kişi kapasiteli bir külliye ve yetimhane inşa

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Bangladeş'e, Arakanlı yetimler için 200 kişi kapasiteli bir külliye ve yetimhane inşa edeceğiz" dedi.

Gündoğdu, Karadeniz Sahil Yolu'ndaki bir restoranda düzenlenen konfederasyona bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Trabzon Şubesi Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sendikal faaliyetlerini anlattı.

Konuşmasında Filistinli, Doğu Türkistanlı ve Arakanlı Müslümanların çektiği sıkıntılara da değinerek, halen dünyanın süper gücünün ABD olduğunu söyleyen Gündoğdu, "İnşallah kısa sürede süper güç, insan haklarına değer veren başka devletlerin ve ülkemizin eline geçer" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Gündoğdu, Arakanlı Müslümanların karşılaştıkları sorunlar nedeniyle Bangladeş'e göç etmek zorunda kaldıklarını ve bir çoğunun çeşitli nedenlerle yaşamını yitirdiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"İki genel başkan yardımcımızı Bangladeş'e gönderdik, arsa tedariki fizibilite çalışması yaptılar. Şu anda 6 bin 500 ya da 8 bin 300 metrekarelik 2 arsa var, bunlardan birini alacağız ve Bangladeş'e, Arakanlı yetimler için 200 kişi kapasiteli bir külliye ve yetimhane inşa edeceğiz. Şu anda 520 bin TL paramız birikti. Türkiye'de böyle bir bina en az 15-20 milyon liraya yapılır ama orada 700-800 bin TL'ye bitecek gibi, arsa dahil."

Gündoğdu, yetimhaneye alınacak Arakanlı çocukların tamamını koruyucu anne-baba olarak sahipleneceklerini belirterek, "Onları hayata kazandırıncaya kadar aylık iaşelerini temin edeceğiz. İnşallah yetimhaneye kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan Memur-Sen Külliyesi ismini vererek, bu yetimlere sahip çıkacağız. Bir yetimin başını okşamaktan daha değerli ne olabilir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Toplantıya, Eğitim-Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Mehmet Kara ile diğer sendika üyeleri katıldı.

Muhabir: Tuncay Bekar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: