Memur-sen Genel Başkanı Gündoğdu Sendikaların Üye Sayılarını Açıkladı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 707 bin 652 üyeyle Memur-Sen'in beşinci yılda da yetkili konfedarasyon...

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 707 bin 652 üyeyle Memur-Sen'in beşinci yılda da yetkili konfedarasyon olduğunu belirterek, bu tablonun kamu çalışanlarının ideolojik sendikacılığa prim vermediğini açıkça ortaya koyduğunu bildirdi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında sendikaların üye sayılarını açıkladı. Gündoğdu, 707 bin 652 üyeyle Memur-Sen'in beşinci yılda da yetkili konfederasyon olduğunu belirterek, bu tablonun kamu çalışanlarının ideolojik sendikacılığa prim vermediğini açıkça ortaya koyduğunu söyledi. 707 bin 562 üyenin sendikaları memurların yüzde 48.20'sine tekabül ettiğini anlatan Gündoğdu, her iki sendikalıdan birisinin Memur- Sen üyesi olduğunu ifade etti. Gündoğdu, "Kamu-Sen'in sendikalılar içerisindeki oranı yüzde 30.45'ten yüzde 30.30'a gerilemiş. KESK, yüzde 17.46'dan yüzde 16.15'e düşmüş. Memur-Sen'in yüzde 47.27'den yüzde 48.20'ye yükseldiğini görüyoruz. 2012-2013 üye sayılarını karşılaştırdığımızda Memur-Sen'in 11 hizmet kolu da üye sayılarını artırmış. Kamu-Sen'in 4, KESK'in 8 sendikasının üye kaybettiğini görüyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Kamu-Sen'in, bir önceki toplu sözleşmede yetkili olduğu 3 hizmet kolundaki yetkisiyle birlikte 'imza ve itiraz yetkisini' de tamamen kaybettiğini söyleyen Gündoğdu, Kamu-Sen'in etkisiz konfedarasyondan silik bir konfederasyon haline geldiğini dile getirdi. Sendika üyesi kamu görevlisi sayısının 1 milyon 468 bin 21'e, sendika üyesi kamu görevlisi oranın da yüzde 69'a ulaştığına dikkati çeken Gündoğdu, yüzde 31'lik bir kesimin hala sendikalı olmadığını söyledi.

2014-2015 DÖNEMİ TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE MASAYA OTURACAK YETKİLİ SENDİKALAR

Gündoğdu, 2014-2015 dönemi toplu sözleşme görüşmelerinde masaya oturacak yetkili sendikaların da belirlendiğini belirterek, "Toplu sözleşme masasında Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen, Bem-Bir-Sen, Büro-Memur-Sen, Toç-Bir-Sen, Enerji-Bir-Sen, Birlik Haber-Sen, Bayındır Memur-Sen, Ulaştırma Memur-Sen olmak üzere Memur-Sen'e bağlı 10 sendika yetkili sendika sıfatıyla yer alacak" ifadelerini kullandı. Genel toplu sözleşmeden de tek sorumlunun Memur-Sen olduğunu hatırlatan Gündoğdu, toplu sözleşme masasına bağlı sendikalarıyla birlikte Memur-Sen'in hakimiyetinin olacağına işaret etti. Buna bağlı olarak, toplu sözleşme masasına KESK'e bağlı bir sendikanın oturabileceğini bildiren Gündoğdu, Kamu-Sen'e bağlı hiçbir sendikanın masada yer almayacağını ifade etti.

Reklam
Reklam

TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNDE MASAYA SUNULACAK TEKLİFLER

Toplu sözleşme görüşmelerinde masaya sunacakları teklifler hakkında bilgiler veren Gündoğdu, açıklamasında şunları kaydetti: "4/C'lilerin özlük, mali ve sosyal haklarında iyileştirme yapılarak kadroya geçirilmesi, 666 Sayılı KHK kaynaklı mağduriyetlerin giderilmesi ve ücretlerde (ek ödeme) adaletin sağlanması, aile yardımından emeklilerin de yararlanması, maaş ve ücret kalemlerinin tamamının emekli maaşına yansıtılması, fiilen gerçekleştirdiğimiz kılık-kıyafet özgürlüğünün hukukun de temini için darbe ürün antidemokratik kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması. Demokrasi için siyaset, emek ve grev yasağının kaldırılması, kamu görevlilerinin üzerindeki ağır vergi yükünün hafifletilmesi amacıyla oranların düşürülmesi ve matrahların artırılması. Emekli ikramiyesinin ödemesindeki 30 yıllık süre sınırının kaldırılması."

Açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Göndoğdu, bir soru üzerine, "Başörtü özgürlüğü , cinsiyet ayrımcılığının sona ermesidir. Eğitim, çalışma ve siyaset hakkı boyutuyla kadın ve erkeğin başı açık ve başı kapalı kadının birbiriyle eşitlenmesidir. Zaten hukukta eşitti, eşitsiz muamelesi yanlıştı. Bundan kurtulmak lazım. Torba Kanun'da çıkan yeni değişim devletin kısmen özür dilemesidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: