Memur-sen Genel Başkanı Gündoğdu'dan, Milli Eğitim Müdürü Özbek’e Ziyaret

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Zonguldak’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,...

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Zonguldak’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Zonguldak Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, yönetimi ve beraberindekiler, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek’i ziyaret etti.

Ziyarette konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, 12 yıllık eğitim sistemine destek verdiklerini ve eğitimdeki eksikliklerin giderilmesi için çaba sarf edeceklerini belirtti. Gündoğdu, “Biz Memur-Sen ailesi olarak hem insan yetiştiren eğitim sistemini hem de yetişmiş insanın iradesinin saygın olması gereğini ortaya koyan demokratik sistemi birlikte önemsiyoruz. Dört dörtlük eğitim sistemine kadar bir tarafta darbecilerin millet iradesine kastı, diğer tarafta da milli güvenlik kurulu kararlarının hiçbir pedagojik süzgeçten geçirilmeden dayatıldığı, kat sayı engelleriyle sekiz yıllık kesintisiz zorunlu yaklaşımlarıyla ortaya koyduğu bir vesayet anlayışı vardı. Bugün süreç yönetimindeki aksaklıklara, öğretmene bakışın yanlışlığına zaman zaman yetkililerin açıklamalarındaki yanlışlığa rağmen, ilkokulda temel beceriyi, ortaokulda sistemli bilgiyi, lisede hayata hazırlığı, seçmeli dersler havuzuyla da sanat eğitiminden din eğitimine, mesleki eğitimden diğer tercihlere esneklik sağlayan ve birey olmaya teşvik eden bir eğitim sistemine geçtik. Zonguldak’ta bunu en az sorunla, en az hasarla yürüten illerimizden birisi. Elbette aksaklıklar, eksiklikler var, olmaya da devam edecek. Ama sadece sınava hazırlanan bir yapıdan birey olmaya, sivil ithalsizliğe yolculuk eden bir sisteme ve özgür bireylere geçmemiz lazım. Buda tek tip insan yetiştiren eğitim sisteminden her insanın olduğu gibi önünü açan, ona eşit fırsatlar sağlayan bir eğitim sistemine geçmekle mümkün. Biz sistem olarak bunun bunu sağlayacağına inanıyoruz, bunun içinde destek veriyoruz. Ama sistemdeki eksiklikleri de yetkilileri ile görüşerek gidermek için çaba sarf etmeye devam edeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ise, Zonguldak’ta 12 yıllık eğitim sisteminde çok fazla sıkıntı yaşamadan atlattıklarını ve şuan ki eğitim sistemine adapte olduklarını söyledi. Özbek, “Yaklaşık bir yıldır Zonguldak’tayım. Bir yıldır kesintisiz zorunlu 12 yıllık eğitim ile ilgili tüm çalışmalarımızı en az zayiatta atlattık. Şuanda dört dörtlük sistemimiz adapte oldu. Sıkıntılarımız az düzeyde devam etti. Şuanda bu çalışmalar bize hız verdi. İnsanların kendi istekleriyle gidebilecekleri okullara yönlendirildi. Şuanda kendi hür iradeleriyle seçmeli derslerde istedikleri dersleri öğrencilerimiz seçti. Zonguldak’ta gördük ki matematik dersi seçildi. Buda gösteriyor ki sayısal ağırlıklı olan bir il ve öğrencilerimizin sayısala yönlendiği bizleri sevindiriyor. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Eğitim kolundaki sendikal faaliyetlerde ve tüm sendikalar bize aynı eşit mesafede. Eğitime yapılan her türlü desteği tebrik ediyor ve teşekkür ediyoruz. Sendikalardan gelecek projelere hazırız. Onlarla birlikte proje yapmaya, Zonguldak’ta eğitim seviyesini yükseltmek için ne gerekiyorsa birlikte yapmaya hazırız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: