Memur-sen Genel Başkanı Gündoğdu’dan, Zonguldak Valisi Ayyıldız’a Ziyaret

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti.Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu,...

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyaret etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memur-Sen Zonguldak Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, yönetimi ve beraberindekiler Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız’ı ziyarette bulundu.

Ziyarette konuşma yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Yeni kampanyalarının bir ay içerisinde en az 10 milyon imza kampanyasıyla başörtü özgürlüğü, kılık, kıyafet özgürlüğünün kamuoyunda taraftar bulmasını istediklerini belirtti. Gündoğdu, “Bazen darbelere karşı olmak adına ortak akıl mitinglerini, bazen de millet iradesinin saygın olması için toplu sözleşmeyi de, toplumsal sözleşmeyi de kapsayan referandumda öncülüğü beraberinde getiriyor. Bazen Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin sözcülüğünü, bazen Arakanlı, bazen Suriyeli, bazen Filistinli. Dertli olmak, dertli olanların yanında olmak gibi sevdanın adı bu. Bugünlerde de bir taraftan mecliste grubu bulunan siyasi partilere seçim öncesi vaat ettikleri yeni anayasa sözünü hatırlatarak, öteki oluşturmayan Çanakkale ruhunu yeniden yeşertecek bir anayasa beklentisini diri tutuyoruz. Diğer taraftan 1 Ağustos 2013’te stressiz, kavgasız, zamanında oturacağımız bana göre ilk sahici toplu sözleşmeye hazırlık yapıyoruz. Bir taraftan belediyede çalışan sözleşmelilerimiz başta olmak üzere 4/C’li, 4/B’li bütün sözleşmelileri kadroya geçirilmesi mücadelesini veriyoruz. Bir taraftan da özgürlük mücadelesi veriyoruz. Özgürlük adına da 30 Kasım günü meclisin önünde Kamuda kılık kıyafet serbestiliği adı altında başörtüsü, kravat serbestisi başta olmak üzere devlet memurluğunda özgürlük. Artık 19830’da kadına seçme hakkı vermişiz, 1934’de seçilme hakkını vermişiz. Yıl 2013 halen kadının ne giyeceğini devlet karışıyor. Biz vatandaşına karışan, tanımlayan devlet değil, vatandaşını tanıyan devlet istiyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği, çalışma hayatında fırsat eşitliği, siyasette fırsat eşitliği gibi Türkiye’nin sınıfta kaldığı bu konulardan birisi de başörtülüler üzerinden kadına devletin uyguladığı şiddettir. Devlet şuanda başörtü yasağı ile devlet memurlarını siyaset yapmak isteyen kadınları dövmeye devam ediyor. Bunun için meclisin önünde başlattığımız eylemlilik sürecimizi 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde Türkiye genelinde eyleme döndürmüştük. Dün Milli Eğitim Bakanlığına özel olarak seçip, milli eğitimde derslere başörtümüzle, kravatsız, sivil kıyafetle girip üçüncü aşamasını gerçekleştirdik. Yeni kampanyamız bir ay içerisinde en az 10 milyon imza kampanyasıyla başörtü özgürlüğü, kılık, kıyafet özgürlüğünün kamuoyunda taraftar bulmasını istiyoruz. 82 model, ucube, faulleri orta kemiğe kadar uzatmak, bıyıkları üstten almama, saçların şekli, başın açıklığı gibi çağdışı bu yönetmelikten kurtulma zamanı geldi diye düşünüyoruz. Bunun duyurusunu da ilk kez burada yapıyoruz. Zonguldak Valimizin de hizmetlerini yakından takip ediyoruz. Referandum bana göre Türkiye’de bir kırılma noktasıdır” dedi.

Reklam
Reklam

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ise “Sendikal faaliyetlerin ve bu anlamda toplumun bir adım daha ileriye gitmesini sağlayan faaliyetleriniz, bu anlamda yapmış olduğunuz güzellikler toplumda teveccühle karşılanmakta. Bu yolda sizlere kolaylıklar diliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. İlimize hoş geldiniz diyoruz” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: