Memur Sen Genel Başkanı Yalçın:

ELAZIĞ (AA) - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Taşeronlara ilişkin güvence çalışması, son derece kıymetli ve yerinde bir çalışmadır fakat bunun kabul oranının artması, çalışma hayatına huzur getirmesi bakımından 4/C'lilerin de bu kapsamda kadroya kavuşturulması gerekiyor." dedi.

Memur-Sen İl Temsilciliğinin Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı'na katılan Yalçın, yaptığı konuşmada, memur işi yapan ve işçi kadrosunda bulunanların, taşeronlarla ilgili çözüm sürecine dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Yalçın, hükümetin "kamuda taşeron ve 4/C statüsünde görev yapan çalışanlarla ilgili bir uzlaşmaya varılması noktasında çalışma içinde oldukları" beyanını son derece önemsediklerini kaydetti.

4/C'lilerin kadro taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, şöyle konuştu:

"Bunu Çalışma Bakanı ile toplu sözleşme sürecinde de konuştuk. Dolayısıyla 4. dönem toplu sözleşmede 'taşeronlara ilişkin bir çalışma takvimi içine girileceğini, bu anlamdaki taleplerin bir bütün olarak beraber düşüneleceğini' ifade etmişti. Bu vesileyle bir kez daha çağrığımızı yeniliyoruz ve diyoruz ki: Taşeronlara ilişkin güvence çalışması, son derece kıymetli ve yerinde bir çalışmadır fakat bunun kabul oranının artması, çalışma hayatına huzur getirmesi bakımından 4/C'lilerin de bu kapsamda kadroya kavuşturulması gerekiyor. 4/B'lilerin taleplerinin yerine getirilmesi ve memur işi yapan işçi kadrosunda bulunan arkadaşlarımızın memur kadrosuna aktarılarak yaptıkları işle, attıkları imzayla buluştukları konum arasındaki ters orantının ortadan kaldırılması konusunda bir çağrıda bulunuyoruz.''

Reklam
Reklam

- "Kamudaki personel yasasında bazı reformlar yapılabilir"

İş güvencesi konusunun olmazsa olmazları arasında bulunduğuna dikkati çeken Yalçın, esnek istihdam biçimlerinin keyfilikler ve hoyratlıklara kapı aralayan istihdam biçimi olacağını savundu. Yalçın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kamudaki personel yasasında bazı iyileştirmeler, reformlar yapılabilir. 657, yasalaştığı tarihten bu tarihe kadar 657'den daha fazla değişime uğradı. Dolayısıyla yine üzerinde değişiklikler yapılabilir. Bunlar tartışılarak olursa iş güvencesine dokunulmamak ana esas olarak belirlenirse bu konuda yapılacak her türlü çalışmaya katkı sunarız çünkü Türkiye'nin gelişen ve değişen süreci içinde mutlaka ama mutlaka kamudaki düzenlemelerin de ona eş değer olarak yeniden gözden geçirilmesi zorunluluk adledilebilir. Bu konuları açık yüreklilikle tartışabiliriz ama iş güvencesi konusunu tartışacağımız konular arasına asla almayız. Böyle bir tartışmanın da asla tarafı olmayız."

Her istihdam biçiminin kendine ait mevzuatı olduğuna işaret eden Yalçın, kamu bürokrasisinin bunların tamamını toparlamakta zorlandığını savundu.

Reklam
Reklam