Memur-Sen Ile Keçiören Belediyesi Emekliler Için Protokol Imzaladı

Memur-Sen Konfederasyonu ile Keçiören Belediyesi arasında Emekliler Platformu protokolü imzalandı. Emekli Memur-Sen ve belediye arasında...

Memur-Sen Konfederasyonu ile Keçiören Belediyesi arasında Emekliler Platformu protokolü imzalandı. Emekli Memur-Sen ve belediye arasında imzalanan protokolle emeklilerin sorunlarının çözümü için işbirliği yapılacak.

Keçiören Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki programa, Keçiören Belediye Başkanvekili Reşat Özcan, Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Emin Şenver, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Celal Semiz, bazı sivil toplum kuruluşları ile emekli vatandaşlar katıldı.

Reklam
Reklam

Memur-Sen Başkan Vekili Kaya, 30 Haziran’ın Dünya Emekliler Günü olduğunu hatırlatarak, emeklilerle ilgili çalışmalara dikkat çekti. Sosyal yaşamın müşterek olduğunu, bireysel olmadığını aktaran Kaya, emeklilerin kıymetinin bilinmesi gerektiğini belirtti. Kaya, insanların çalışırken iyi ücret alması gerektiği gibi emekli olduktan sonra da iyi bir ücret alması gerektiğini dile getirdi. Örgütlenmenin önemli olduğunu kaydeden Kaya, emekliler için de sendikal hakkın verilmesinin olmazsa olmaz olduğunu söyledi. Kaya, bu kapsamda Emekli Memur-Sen’in önemli bir adım attığına dikkat çekerek, Memur-Sen’in bundan sonra da emeklilerin yanında olacağını ifade etti.

Böyle bir çalışmayı yürütecek belki de ilk belediyenin Keçiören Belediyesi olduğunu kaydeden Belediye Başkan Vekili Özcan da emeklilere seslenerek birlikte birçok faaliyette bulunabileceklerini belirtti. Özcan da emeklilere değer verilmesi gerekliliğine işaret ederek, bir toplumun gelişmişliğinin o toplumun emeklilere verdiği değer ile ölçülebildiğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Emekli Memur-Sen Genel Başkanı Şenver ile Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Turbay da birer konuşma yaparak, emekliler için yapılabilecek çalışmaları ele aldılar. Konuşmaların ardından Kaya ve Özcan Emekliler Platformu protokolünü imzaladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: