Memur Sen Kılık Kıyafette Sivil Itaatsizlik Eylemi Başlattı

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikacılığı genelde milletin milli ve manevi değerlerini korumak, hak ve...

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikacılığı genelde milletin milli ve manevi değerlerini korumak, hak ve özgürlükleri genişletmek, özelde ise çalışanların sosyal ve özlük menfaatlerini korumak ve geliştirmek maksadıyla yürüttüklerini söyledi. Eğitim-Bir-Sen İzmir Şubesi, il divan toplantısını Gündoğdu, şube ve ilçe yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla yaptı.

Yeni Milli Eğitim Bakanı'yla, eş durumundan şubat atamalarında göstermiş olduğu samimiyetten dolayı iyi bir sinerji yakaladıklarını belirten Genel Başkan Gündoğdu, "Bu sinerjinin Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde de aynı duyarlılıkla devam etmesini bekliyoruz." dedi. Kamuda bu yönetmeliğe karşı sivil itaatsizlik eylemleri başlatacaklarını söyleyen Gündoğdu, şunları kaydetti: "12 Eylül referandumuyla darbe anayasasının birçok maddesinden kurtulmamıza rağmen 1982 model bir kılık kıyafet yönetmeliğinin halen yürürlükte olması nedeniyle, ‘Özgürlük İçin 10 Milyon İmza’ kampanyası düzenledik. Toplanan imzaları, gereği yapılmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e teslim ettik. Bu imzaların her biri bir dilekçe hükmünde. Milleti ötekileştiren bazı keyfiyetlerin, Anayasa'dan çıkarılması lazım. Bazı zaman başörtülüler, bazen Alevilerbazense Kürtler ötekileştirilmiştir. Bu millet, kategorize edilerek etkisizleştirilmiştir. 'Benim vatanım, benim bayrağım' diyen herkesin, 'benim anayasam' diyebileceği bir anayasa yapılmasını öneriyoruz. Meclis'teki bütün siyasi partilere bir çağrıda bulunuyorum. Seçimden önce hepiniz, yeni anayasa vaadinde bulundunuz. Sizlere bu vaadi hatırlatıyorum. İşte haddi bildirilen, başörtüsüyle Meclis'e girmeye çalışan Merve Kavakçı'nın durumu. Kadınlarımızı koruyacak bir anayasa söz konusu değil. Bu insanların hem inanç hem çalışma hakkı gasp ediliyor. Bu ülkede laikliğin tanımının yapılması gereklidir. Biz Sütçü İmam Üniversitesi'nden başörtülü kızları sürgün ettik. Onlar, laikliğin doğuş yeri olan Fransa'daki üniversiteden başörtüsüyle mezun olup geldi. Memurlarımız, kıyafet konusunda yasa ve yönetmelikle ciddi anlamda kısıtlanmış durumda. Biz bu durumun artık bitmesini istiyoruz. 18 Mart 2013'ten itibaren kamuda fiilen serbest kıyafet uygulaması başlatıyoruz. Memur-Sen'e üye memurlar, görev yaptıkları kurumlara serbest kıyafetle gidecek. Bu eylem süreci, kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğünü teminat altına alan yasal ya da yönetsel düzenleme yapılıncaya kadar devam ettirilecek."

Reklam
Reklam

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdürrahim Şenocak da, "Memur-Sen, çalışanlar adına ilklere imza atan yapısıyla da çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle kamuda kılık kıyafet özgürlüğü için başlattığımız imza kampanyası, büyük bir katılımla 12 milyon 300 bin imzaya ulaştı. İnşallah kısa zamanda olumlu sonuçlarını alacağız." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: