Memur-sen Kırşehir İl Temsilciliği İftarları İptal Edip, Gelirini Arakanlı Müslümanlara Gönderdi

Memur-Sen Kırşehir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Rıza Aka, sendika binasında...

Memur-Sen Kırşehir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Rıza Aka, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında Arakan için insanlığı duyarlı olmaya ve yardıma çağırdı.

Ali Rıza Aka, “İftar programlarını iptal ederek ayırdığımız bütçeleri Arakan’a gönderiyoruz. Bugün burada Memur-Sen’e bağlı sendikaların iftar bütçelerinden ayırdıkları paralardan, gönüllülerin ve üyelerin verdikleri paralardan oluşan 7 bin TL’yi Arakan’a gönderiyoruz.”dedi.

Toplantıya Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Rıza Aka ve bağlı sendika başkanları katıldı.

Reklam
Reklam

Aka, zamanın yardım, kardeşlik ve paylaşma zamanı olduğunu söyleyerek, “Myanmar’ın Arakan Eyaletinde, Rohingya Müslümanlarına karşı uygulanan katliama dikkat çekmek için Konfederasyonumuz Hak-İş ve Mazlum-Der’le birlikte ortak basın toplantısı düzenlemiş, fanatik Budistlere karşı sessizliğe bürünen Myanmar rejimini kınamıştır. Konfederasyon Genel merkezimiz tarafından düzenlenen toplantıya İHH, Deniz Feneri, Yardımeli Derneği, Türk Kızılayı, Kimse Yok Mu Derneği, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği gibi yardım kuruluşları da katılmış, insanlık dramının yaşandığı bölge için bu kuruluşlar aracılığıyla yardım kampanyası başlatılmıştır. Memur-Sen olarak Arakan için başlattığımız kampanyaya 200 bin TL yardımda bulunuldu” eklinde konuştu.

Bu sene yapılacak iftarları iptal ederek 7 bin TL gelir elde eden sendikanın İHH Yardım kuruluşu kanalıyla Arakanlı Müslümanlara gönderecekleri içiçn mutlu olduklarını ifade eden Aka, “Katkı sağlayan bütün sendikalara, yardımsever dostlarına ve üyelere teşekkür ediyoruz. Gerekli hassasiyetin gösterilmesini de rica ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: