Memur-Sen Kuruluşunun 19. Yıldönümünde Yemekte Biaraya Geldi

Memur-Sen’in kuruluşunun 19. yılı dolayısıyla Ankara Ramada Plaza Otel’de yemek verildi. Yemeğe Çalışma ve Sosyal...

Memur-Sen’in kuruluşunun 19. yılı dolayısıyla Ankara Ramada Plaza Otel’de yemek verildi. Yemeğe Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı. Yemeğe katılmayan başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise kutlama mesajı gönderdi.

Reklam
Reklam

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, “19 yaşındayız. Üyemiz ve ülkemiz ile büyüyoruz. Hem özlük hem de özgürlük mücadelesi veriyoruz. Biz emaneti devraldıktan sonra binlerce faaliyete imza attık. Bunlardan birisi ortak akıl mitingleriydi. Solumuzda sağımızda bazı sendika ve konfederasyonlar illegal yapılanmalara nasıl ev sahipliği yaparsın derdinde, onlara çay demlerken, biz milletin iradesinin yanında, darbecilere karşı vesayeti deşifre etme gayreti veriyorduk. Biz biliyoruz ki, bu ülkede darbeciler istediği zaman bu millete haddini bildirdiği sürece ne siyasetin ne sendikacılığın hiçbir önemi olmaz. Darbecilerle siyasetçiler arasındaki en önemli fark, darbeciler istedikleri zaman gelir istemeyince gitmez, siyasetçileri ise millet istediği zaman getirir, istediği ya da istemeği zaman götürür. Öyleyse ekmeğinde, özgürlüğünde saygın olması önce her türlü illegal yapılanmadan, darbeden, darbeciden kurtulmak gerekiyor ki, bu bizim olmazsa olmazımız” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“‘IMF’SİZ OLMAZ’ DİYEN İŞ DÜNYASI VARDI”

Memur-Sen olarak önemli çalışmalara değinen Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı: “Toplu sözleşme hakkı sendikal mücadelemizde çalışma hayatı boyunca verdiğimiz en önemli mücadeleydi. Referandumdaki mücadelemiz sadece bir sendikal mücadele değildi. Toplu sözleşmeye de, toplumsal sözleşmeye de ‘evet’ sloganıyla bu milletin onlarca yıldır anasının ağlamaya devam ettiği gerçeğini paylaşarak artık referandumdan ‘evet’ çıksın, bu milletin anası ağlamasın demiştik. Allah’a hamdolsun bugün en sıkıntılı günlerde, Taksim krizinde bile ileri demokrasiyi, fikir hürriyetini, talepleri en çok kızanlar bile geleceğe dair planlarını konuşuyor. Dünün Türkiye’sinde gelecek yoktu, darbeci paşalar üzüm asar gibi astıkları gençleri marifet olarak sayıyorlardı. İşte yeni Türkiye bu. Biz IMF’yi kovun derken, IMF’siz hayat olmaz diyen iş dünyası vardı. O gün onlar kar ediyordu, bize sabredin deniliyordu. IMF gitti onlar köşeyi dönmeye devam ediyor. Bugün 20-30 tane çevre sever gencin şapkasından kriz, kaos, darbeleri çıkartmak isteyenlerin başında bu iş dünyası varsa biz açıkça söylüyoruz, kriz varsa maaş bile almayalım, ama kriz yoksa büyütüp şımarttıklarınız yerine işçiyi memuru görecek, hakkımızı alacak günleri artık görelim diyorum. Yeni anayasa ve demokratikleşme bu milletin referandumda gerçekleştirdiği 23 maddelik mükemmelliğin tamama ermesi için gerekli. Bunun için çalışıyoruz.”

Reklam
Reklam

Çözüm süreci ile ilgili çalışmalara da değinen Gündoğdu, “Biz Sayın Başbakanımızın bize akil insan önerisiyle akil olmadık. Akil insan, akil örgüt milletin yanında olan, her türlü illegal yapılanmaya karşı olan kurum ya da şahıstır. O güne kadar bir medeniyet projesi olarak yürüttüğümüz seçmediği ırkından dolayı insanlar arasında kalite arayışına giren cahiliye toplumu adetlerinden kurtulma mücadelesine yeni bir vicdani mecburiyet eklenmiştir. Türkiye’yi dolaştık, bütün ötekiler beriki olmak istiyor. Başörtülüler Cumhurbaşkanı eşi bile oldular, birey olamadılar. Aleviler öteki oldu, başka kesimler öteki oldu, muhafazakarlar öteki oldu, tüm bunları derin devlet adına birileri yaptı. Şimdi bütün ötekilerin beriki olduğu bir süreç yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

“TAKSİM’DEN İKTİDAR ÇIKMAZ”

Gündoğdu, son olarak Gezi Parkı olaylarına da değinerek sözlerini şöyle tamamladı: “Tam bu sorunun çözümü yüzde 95 ulaşmışken, birileri 13 ağacın altında demokrasi arayışına girdi. Halka açık olsun diye mücadele edilen Taksim bugün halka kapatılmıştır, provokatörlerin merkezi haline gelmiştir. Bu ülkenin demokratikleşmesinden, hangi projeden kim rahatsızlık duymuş ve asla iktidar olma şansı yoksa Taksim’de iktidar aramaya başlamışlar. Öyleyse Taksim’den iktidar çıkmaz.”

Reklam
Reklam

BAKAN ÇELİK, BAŞARISI DOLAYISIYLA MEMUR-SEN AİLESİNİ KUTLADI

Memur-Sen’i kutlayan Bakan Faruk Çelik de Kurucu Genel Başkanı Akif İnan’ı andı. Çelik, “Başbakanımız bir konu ile ilgili aradı ve Memur-Sen ailesi ile birlikte olduğumu söyleyince selamları bizzat iletmemi istedi. Memur-Sen ülkemizin kayıp yılları dediğimiz çalkantılı yıllarında kurulmuş olan bir sendika. O yılları hepimiz biliyoruz, gerçekten zor yıllardı. Bu yollarda kuruldunuz ve kısa bir süre içinde bugün 100 binlere ulaşan ve Türkiye’nin en büyük kamu görevlileri sendikası konfederasyonu noktasına geldiniz. Bakanlık olarak bütün STK’lara karşı eşit duruşumuz en tabi ve doğru olandır. 16 milyon vatandaşımıza yönelik hizmetlerimizi sürdürüyoruz, dolayısıyla bütün sendikalarımıza karşı eşit bir duruş içinde olmamız çok tabidir. Elde edilen başarı nedeniyle Memur-Sen ailesini kutlamamak elde değildir.” sözlerini dile getirdi.

Salim Uslu ve Mahmut Kaçar’ın da birer konuşma yaptığı gecede bir de günün anısına pasta kesildi. Programda ayrıca Mehmet Akif İnan Hatıra Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz