Memur Sen, Mersin'deki köpek isimlerine tepki gösterdi

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Mersin’de toplu temel atma ve açılış töreninde bulunan olay...

Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, Mersin’de toplu temel atma ve açılış töreninde bulunan olay yeri inceleme timine ait 2 köpeğin isimlerinin 'Muhammet' ve 'Ahmet' olduğunu iddia ederek, tepki gösterdi.

Şeker, Mersin İl Jandarma Komutanlığı Olay Yeri İnceleme Timi’nin eğitilmiş köpeklerine 'Muhammet' ve 'Ahmet' isimleri verildiğini öne sürdü. Durumu büyük saygısızlık olarak nitelendiren Şeker, şunları dile getirdi: "Böylesine çirkin bir olayın vukuu bulmuş olması son derece üzücüdür. Âlemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin güzel isimleri ancak ve ancak eşrefi mahlûkat olan insanlara verilmelidir. Müslümanlar, Peygamber Efendimizin davasının olduğu kadar, isimlerinin de ahirete kadar unutulmaması için gayret göstermektedirler. Hal böyleyken son derece çirkin olan bu hadiseyi kınıyoruz."

Reklam
Reklam

Köpeklere isimlerin verilmesinin Peygambere ve Müslümanlara bir hakaret olduğunu belirten Şeker, yetkili mecraların konuya el atmasını ve gerekli hukuki işlemlerin bir an önce yapılmasını istedi.

Bu arada, Mersin Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı'na ait dedektör köpeklere 'Ahmet' ve 'Muhammet' ismi verildiği iddialarını yalanladı. Valilikten yapılan açıklamada, köpeklerin isimlerinin 'Vahdet' ve 'Avlar' olduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: