Memur-Sen Nevşehir Şube Başkanı Özdemir: -"Toplu sözleşme yasasının çıkması için bu kadar mücadele edenMemur-Sen, toplu sözleşme sürecinden de başarıyla çıkacaktır"

Memur-Sen Nevşehir Şubesi, sendikalarının bu yıl ilk kez düzenlenecek toplu sözleşme öncesi taleplerini açıkladı.

Memur-Sen Nevşehir Şubesi, sendikalarının bu yıl ilk kez düzenlenecek toplu sözleşme öncesi taleplerini açıkladı.

Memur-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir, sendika binasında yaptığı basın toplantısında, eşit işe eşit ücret kararnamesinden faydalanamayan öğretmen ve öğretim elemanı için ek ödemede zam ve tazminatlar hariç olmak üzere 314 lira artış istediklerini ve kamu çalışanlarının maaşlarına 2012 yılı için yüzde 16, 2013 içinse yüzde 14 oranında zam, taban aylığa ise 2012 için 120, 2013 içinse 80 lira artış talep ettiklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Hükümetin 2003, 2006, 2009 ve 2012'de sermayeye yönelik dört teşvik paketi yürürlüğe koyduğunu anımsatan Özdemir, "Türkiye ekonomisinin dünyanın en çok büyüyen ikinci ekonomisi. Bu şartlarda, Memur-Sen olarak ilk toplu sözleşmenin kamu görevlilerine motivasyon ve teşvik paketi niteliliğinde olmasını istiyor ve bekliyoruz" dedi.

Toplu sözleşmenin Memur-Sen'in zaferi olduğunu belirten Özdemir, 12 Eylül referandumu öncesi, toplu sözleşmenin Anayasa değişikliği paketinde yer almasını sağlayan ve referandumda destek veren tek konfederasyon olduklarını kaydetti.

Toplu sözleşmeyi istemelerine karşın bu kapsamda düzenlenen çalıştaya katılma ciddiyetinden uzak konfederasyonların, bugün toplu sözleşmeye sahip çıkma yarışında olduğuna dikkat çeken Özdemir, "Hizmet kolu toplu sözleşmesinin yasadan çıkarılmasını engelleyende yine Memur-Sen'dir. Toplu sözleşme yasasının çıkması için bu kadar mücadele eden Memur-Sen, toplu sözleşme sürecinden de başarıyla çıkacaktır" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: