Memur-Sen, Papa'yı protesto etti

ANKARA (İHA) - Memur-Sen, Papa 16. Benedikt'in Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyareti protesto etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı önünde toplanan Memur-Sen üyesi bir grup, "Ülkemize hoş gelmedin Papa", "İstenmediğin yerde görünme arkanı dön ve çık", "Dilini tut, haddini bil", "Eşeklik etmeyeceğiz, Hazreti İsa'yı sonsuza kadar seveceğiz", "Akıllı olanlar, Müslüman olmayanlar Papa olur" yazılı dövizler taşıdı. "Papa şaşırma, sabrımızı taşırma" ve"Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" gibi sloganlar da atan grup adına Memur-Sen Ankara Şube Başkanı Mustafa Kır bir açıklama yaptı. Papa'nın Hazreti Muhammed'e hakaret içeren sözlerinin 1.5 milyarlık İslam alemini yürekten yaraladığını belirten Kır, "Ne yazık ki Papa hakaret ede ede, bütün Müslümanları küçük düşüre düşüre ülkemize geldi" dedi.

Reklam
Reklam

Papa'nın farklı inançlar arasındaki husumeti körüklemek için geldiğini öne süren Kır, "Barışı dinamitlemek için geliyor. Ekümenlik sıfatını tanıyacağı Rum Ortodoks Patriği ile birleşerek ülkemize fitne tohumu saçmaya geliyor" diye konuştu.

Papa'nın Haçlı ordusunun görünmeyen gizli komutanı olduğunu ifade eden Kır, Papa'dan, İslam aleminden özür dilemesini beklediklerini kaydetti. Basın açıklamasının ardından grup tarafından Diyanet İşleri Başkanlığına bir dilekçe verildi. Eylem olaysız sona ererken Diyanet İşleri Başkanlığı çevresinde alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Diyanet İşleri Başkanlığı çevresinde keskin nişancılar görev alırken bir polis helikopteri de sürekli havadan denetim yaptı.