Memur-Sen: Ülkemize Ve Milletimize Ciddi Maliyet Oluşturan Eylemler Durdurulmalı

Memur-Sen Konfederasyonu, Gezi Parkı olayları dolayısıyla bugün iş bırakan sendikalara seslenerek, küresel sermayenin ve uluslararası...

Memur-Sen Konfederasyonu, Gezi Parkı olayları dolayısıyla bugün iş bırakan sendikalara seslenerek, küresel sermayenin ve uluslararası güç odaklarının arkasında bulunduğu, ekonomi ve turizm başta olmak üzere ülkeye her alanda zarar vermeye başlayan eylemlerin meşruiyetini kaybettiğine dikkat çekti. Memur-Sen, yaptığı açıklamada, “Memur-Sen, rotasından çıkan, ülkemize ve milletimize ciddi maliyet oluşturan eylemlerin daha fazla zarar oluşturmadan biran önce durdurulması çağrısında bulunuyoruz.” denildi.

Reklam
Reklam

Memur-Sen’den yapılan yazılı açıklama ile Gezi Parkı olayları dolayısıyla bugün iş bırakma eylemi yapan sendikalara tepki gösterildi. Eylemlerin amacını aşarak illegal örgütlerin gövde gösterisine ve demokratik yollarla işbaşına gelen hükümeti antidemokratik yollarla devirme eylemine dönüştüğüne dikkat çekilen açıklamada, “Ayrıca bu eylemler ‘farklılıklar zenginliğimizdir’ şeklindeki demokratik birikimimize ve erdemliliğimize zarar vermeye başlamıştır. Söz konusu illegal örgütler, kamu binalarına, işyerlerine, duraklara, reklam panolarına, kamunun ve özel sektörün araçlarına zarar vermişlerdir. Daha da önemlisi bu süreçte çok sayıda vatandaşımız yaralanmış ve dört vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İyi niyetli çevreci örgütlerle idare arasında bir mutabakata varılmasına, yargı kararına uyulacağının deklare edilmesine rağmen eylemlerin ülkemize zarar verecek şekilde sürdürülmesini anlamakta zorluk çekiyoruz.” ifadelerine yer verildi.

"5 ÖRGÜT ULUSLARARASI DARBECİLERİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIYOR"

Reklam
Reklam

Bu eylemlerin Türkiye'nin dünyadaki imajını zedelediğine de işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Faiz lobisinin ve uluslararası şirketlerin başı çektiği ve destek verdiği eylemlere, Türkiye'deki emek örgütlerinin destek vermesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu kapsamda, içersinde KESK'in de yer aldığı bazı emek örgütlerinin bir günlük kamuda iş bırakma eylemini doğru bulmuyoruz. 28 Şubat postmodern darbe sürecinde 5'li çete olarak bilinen sivil toplum kuruluşları darbecilerin değirmenine su taşımıştır. Bu olay demokrasi ve sivil toplum tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bugün de KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve TDB'nin içersinde yer aldığı beş örgüt bu eylemleriyle uluslararası darbecilerin değirmenine su taşıdıklarının farkına varmalıdırlar.”

"HER ALANDA ZARAR VEREN EYLEMLER MEŞRUTİYETİNİ KAYBETMİŞTİR"

Eylemlerin bilerek veya bilmeyerek Türkiye'deki emeği sömürerek para kazanan faiz lobisine hizmet etme anlamına geldiğini ifade eden Memur-Sen, yüz yıldır az gelişmiş veya gelişmekte olan ülkeleri sömüren ve bu sömürüsünü devam ettirmek isteyen emperyalist ülkelerin son yıllarda yükselişe geçen Türkiye'nin bu ilerlemesini durdurmaya yönelik operasyonlarına katkı sağladığını belirtti. Memur-Sen olarak Türkiye'deki tüm sivil toplum kuruluşları ve sendikaların meşru bir biçimde sivil itaatsizlik ve grev yapmalarını anlayışla karşılayacaklarının altı çizilerek, küresel sermayenin ve uluslararası güç odaklarının arkasında bulunduğu, ekonomi ve turizm başta olmak üzere ülkeye her alanda zarar vermeye başlayan bu eylemler meşruiyetini kaybettiğine dikkat çekilerek, “Memur-Sen, rotasından çıkan, ülkemize ve milletimize ciddi maliyet oluşturan eylemlerin daha fazla zarar oluşturmadan biran önce durdurulması çağrısında bulunuyoruz.” sözleri dile getirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: